Autor: Katre Pilvinski • 6. oktoober 2010
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Koger: erimeelsused tekkisid juba projekteerimisel

Koger & Partnerid juhataja Andres Koger tõdes, et RKASi otsus teda ei häiri, küll aga see, et kõik selle kohta pärivad.

Kommenteerides RKASi otsust ütles Koger, et selliseid asju ikka juhtub. “Ärge tehke kirbust elevanti! Ma ei tunne ennast RKASi otsusest häirituna, vaid sellest, et kõik helistavad nagu see oleks maailma kõige tähtsam asi," lisas ta.

Tema sõnul on praegu ettevõttel Koidula objekti osas võimalik öelda niipalju, et kogu protsess on paraku kulgenud üle kivide ja kändude juba ehitustööde algusest peale.

"Objektil tekkisid RKAS-i poolt objektile värvatud inseneri ja meie ehitusmeeskonna vahel olulised erimeelsused juba projekteerimisprotsessis," tõi ta näite.

"See põhjustas niivõrd olulist ajalist kadu juba ainuüksi projekteerimise algstaadiumis - nii, et projekti lõpetamine algselt kavandatud viisil ei olnud enam võimalik - tekkinud viivitusperioodi langes ehitushindade oluline tõus," selgitas Koger.

"Kuna RKAS ei olnud nõus viivitusega seotud hinnatõusu kompenseerima, ei olnud jätkamine enam võimalik ja Koger & Partneid AS esitas omapoolse ülesütlemisavalduse juba 17. augustil," lisas ta.

 "Meie kirja järgselt oleme üritanud olukorda veelkord lahendada, kuid ühisele nägemusele kahjuks ei jõudnud ja nii esitas siis ka RKAS omapoolse avalduse," nentis Koger.

Riigi Kinnisvara AS lõpetas graafikust mahajäämuse tõttu töövõtulepingu konsortsiumiga Koger & Partnerid AS ja AS Eltron Koidula raudteepiirijaama hoonete ja nõrkvoolusüsteemide projekteerimiseks-ehitamiseks.

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785