1. oktoober 2010
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Ökoehitaja: põhumaja vastab kõikidele normidele

Eestis on tekkinud esimesed ökoehitusettevõtted. ETV saates "Kapital" rääkis OÜ Naturaalehitus juht Allan Kokkota, et põhumaja vastab kõigile ehitusnormidele ja et keskkonnasõbralikkuse suunas tasub püüelda.

Allan Kokkota sõnul peaks ökomaja ehitamisel olema kasutatud lihtsaid looduslikke materjale, nagu savi, liiv, puit, põhk. Ehitustehnoloogia peaks olema inimsõbralik ja maja võimalikult energiasäästlik.

"Nad ehitatakse vastavalt kõigile ehitusnõuetele ja -normidele ning püsivad väga hästi. On teada, et Ameerika vanimad põhumajad on 100 aastat vanad," märkis ta.

Ta usub, et keskkonnasõbralikkuse suunas tasub püüelda ning see pole lihtsalt tühikargamine. "Mida rohkem sa püüad keskkonnasõbralikult elada ja teadvustad neid asjaolusid, mis iga sinu tegevuse taga seisavad, seda enam sa hakkad keskkonnasõbralikult elama," rääkis Kokkota.

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785