1. oktoober 2010

Ökoehitaja: põhumaja vastab kõikidele normidele

Eestis on tekkinud esimesed ökoehitusettevõtted. ETV saates "Kapital" rääkis OÜ Naturaalehitus juht Allan Kokkota, et põhumaja vastab kõigile ehitusnormidele ja et keskkonnasõbralikkuse suunas tasub püüelda.

Allan Kokkota sõnul peaks ökomaja ehitamisel olema kasutatud lihtsaid looduslikke materjale, nagu savi, liiv, puit, põhk. Ehitustehnoloogia peaks olema inimsõbralik ja maja võimalikult energiasäästlik.

"Nad ehitatakse vastavalt kõigile ehitusnõuetele ja -normidele ning püsivad väga hästi. On teada, et Ameerika vanimad põhumajad on 100 aastat vanad," märkis ta.

Ta usub, et keskkonnasõbralikkuse suunas tasub püüelda ning see pole lihtsalt tühikargamine. "Mida rohkem sa püüad keskkonnasõbralikult elada ja teadvustad neid asjaolusid, mis iga sinu tegevuse taga seisavad, seda enam sa hakkad keskkonnasõbralikult elama," rääkis Kokkota.

Jaga lugu
Ehitusuudised.ee toetajad:
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Sandra MalvikEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 58 552 554
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785
Hannes RummReklaamimüügi projektijuhtTel: 518 4688