1. oktoober 2010

Menetlusse võeti eelnõu ehitusseaduse muutmiseks

Riigikogu juhatuse otsusega võeti menetlusse looduskaitseseaduse ja ehitusseaduse muutmise seaduse eelnõu.  

Eelnõuga, mille algatas Sotsiaaldemokraatliku Erakonna fraktsioon 29. septembril, soovitakse anda valitsusele õigus võtta loodusreservaadis või sihtkaitsevööndis asuv ebaseaduslik ehitis või rajatis riigi omandisse, kui neid saab kasutada üldistes huvides – nagu teaduslikel uuringutel, kaitseala hooldamisel ja loodushariduslikel eesmärkidel.

Ebaseaduslike ehitiste ülevõtmisel riik nende omanikele tasu ei maksaks. Ebaseaduslike ehitiste ja rajatiste riigi omandisse võtmise korraldamine pannakse keskkonnaministeeriumile, kelle bilansis nähakse ette riigistatud objektide arvele võtmine.

Juhtivkomisjoniks määrati keskkonnakomisjon.

 

Jaga lugu
Ehitusuudised.ee toetajad:
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Sandra MalvikEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 58 552 554
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785
Hannes RummReklaamimüügi projektijuhtTel: 518 4688