9. september 2010
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Pealinnas kasvas korterite ruutmeetrihind 4%

Tallinna korteriomandite keskmine ruutmeetrihind tõusis eelmise kuuga võrreldes 4%, kusjuures kesklinnas kasvasid hinnad 16%, Pirital 21% ja Põhja-Tallinnas 35%. 

Tallinna korterite hinnad tõusid augustis võrreldes juuliga 4%, 13 705 kr/m², selgub Pindi Kinnisvara turuülevaatest.  Võrreldes hinnatipuga 2007. aasta märtsis on tehinguhind langenud 48%. Tehingute arv oli augustis 434 (juulis 459).

Suuri hinnakõikumisi Tallinna erinevate piirkondade lõikes põhjustavad uute korterite müügitehingud, mistõttu on linnaosade keskmine hinnatase väga volatiilne. Ehkki tehingute arv jäi juuliga võrreldes mõnevõrra madalamaks, olid turuosalised siiski äärmiselt aktiivsed, iseäranis suurt huvi tuntakse kesklinna renoveeritud elamispindade vastu, märgitakse ülevaates. Nõudlus püsis aktiivsena kõikides linnaosades. Üüriturul oli suurem nõudlus 1-2 toaliste korterite vastu.

Hinnakõikumised Tallinna siseselt:

Kesklinn +16,1 %Lasnamäe -3,4 %Mustamäe -3,1 %Põhja-Tallinn +34,8 %Haabersti +1,1 %Kristiine -3,8 %Pirita +20,8 %Nõmme +5,2 %

Linnaosade järske kõikumisi mõjutab samuti pidevalt muutuv tehingute struktuur, seetõttu on otstarbekam jälgida terve Tallinna keskmist hinnamuutust.

 

Jaga lugu
Ehitusuudised.ee toetajad:
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785