30. september 2010
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Kristiine keskus avab täna laienduse

Kristiine Keskus avab 30. septembril 20 000 ruutmeetrise juurdeehituse, kus võtavad koha sisse 45 uut rentnikku, kellest osa on esmakordselt Eestis avatavad kauplused, toitlustus- ja teenindusettevõtted.

Kokku 53 000 ruutmeetriga, 170 rentnikuga Kristiinest saab poodide arvu poolest suurim kaubanduskeskus Eestis.

Kristiine keskus avati 11 aastat tagasi, põhiomanik Ernesto Preatoni investeeris keskusesse ligi 300 miljonit krooni.

Kristiine Keskuse uues osa aatriumi kohal kõrgub Eesti suurim klaaskuppel. Itaalias disainitud klaaskonstruktsioon on 16 x 32 meetrine.

 

Kristiine juurdeehituse on projekteerinud kaubanduskeskuse loomisele spetsialiseerunud Itaalia projekteerimisfirma Studio Bartoli, kelle peadisaineri Thomas Bartoli sõnul otsustati just klaaskupli kasuks, et tuua kaubanduskeskusesse rohkem päevavalgust ning muuta uue osa aatrium visuaalselt veelgi avaramaks.

„Laienduse kavandamisel on võetud arvesse, et uue osa õhustik peab olema kooskõlas keskuse varasema osaga, mis on ehitatud kahes faasis,“ kommenteeris projekti Thomas Bartoli.

"Märksõnaks on kindlasti loomulik areng, keskuses on palju heledaid toone ja palju valgust. Projekteerimise lähtekohaks kindlasti oli, et laiendus oleks kooskõlas juba olemasoleva keskusega, seega on jätkatud stiililist puhtust ning suurt tähelepanu pööratud, keskusele kui ühtsele tervikule," iseloomustas Kristiine turundusjuht Kaidi Laur keskuse juurdeehitust.

 

 

 

 

 

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785