29. september 2010
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Endisel Fakto kinnistul käib ärihoone ehitus

Peale paariaastast pausi jätkub Tallinnas Pirita tee 102 ärihoone rajamine ning jõude seisnud kinnistul käib taas ehitustegevus. Vahepeal jõudis kinnistu omanikku vahetada.

Mullu valmima pidanud AS Fakto autoesindus aadressil Pirita tee 102 jäi lõpetamata ning hoone skelett seisis päris tükk aega loodusjõudude meelevallas. Tänaseks päevaks on aga kinnistu saanud uue omaniku ning ehitustegevus jätkub, küll on pisut muutunud hoone funktsioon ning varasemalt planeeritud autoesinduse asemel, saab ehitis sisuks sportlikke tegevusi ning teisele korrusele söögikoha, teatas Pirita linnaosa valitsus.

Ärihoone rajamiseks koostati detailplaneering juba 1996. aastal, kuid reaalne ehitustegevus algas alles aastal 2008. Keerulise majandusolukorra tõttu aga ehitustegevus seiskus ja senised omanikud olid sunnitud kinnistu müüki panema.

Uus omanik ja arendaja, Pirita Tee Development OÜ, on käinud eskiisprojekti tutvustamas nii Pirita Linnaosa Valitsuses kui Pirita linnaosa halduskogu ees. Mõlema poolt on kõnealune projekt oma heakskiidu saanud ning senise projekti mõningases modifitseerimises midagi seadusevastast ei täheldatud.

Töid teostab Nordlin Ehitus OÜ. Hoone kõrguseks on 9 meetrit ning ehitusalust pinda 1451 m², kinnistu täisehitamisprotsent on 22%, mis on isegi vähem, kui antud piirkonda voli oleks ehitada. Krundi suurus on 6637m².

Pirita linnaosa vanema Tiit Teriku sõnul seisneb linnaosa huvi eelkõige selles, et kõnealusel krundil asuv hoone lõpuks ikkagi valmis saaks ning kinnistu viisakalt heakorrastatud. „Need, kes veel mäletavad, milline too kinnistu paar aastat tagasi enne ehituse algust välja nägi, teavad, et seal oli vaid võsa ja vesi. Loodetavasti läheb sel korral õnneks, hoone suudetakse lõpuni valmis ehitada ja kinnistu saab esinduslikuma väljanägemise. Vastavalt planeeringule, peab arendaja sinna muuhulgas rajama ka täiendavat haljastust,“ lausus Terik.

Seda, ajalugu võiks end korrata ja hoonesse tekkida korteripinnad nagu see on aastaid tagasi juhtunud Pirita rannahoonega, Terik ei usu. „Tegu on olnud algusest peale hoonega, mis kannab ärihoone funktsiooni, täpselt nii peab see ka jääma,“ kinnitas Terik.

 

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785