Autor: Kaisa Gabral • 27. september 2010
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

1SG Ehitus ei saa BREMilt raha kätte

Esitasime Brem Kinnisvarahoolduse vastu pankrotiavalduse kohtusse, sest nad keelduvad meile võlga maksmast, lausus ettevõtte 1SG Ehitus OÜ juriidiline esindaja Merike Lätt.

„Kogu võlg koos viivistega on kokku 433 713 krooni. Bremil on olnud võimalus võla tasumiseks, pakkusime neile ajatatud graafikut maksimeks 12 kuu peale. Oleme saatnud tähitud kirju ja hoiatanud, aga ei midagi,“ seletas Lätt hetkeolukorda.

„Nad otsivad hetkel põhjuseid, et võlga mitte ära maksta. Meil toimub 28. septembril eelistung, kus vaadatakse avaldus läbi ja nimetatakse pankrotihaldur. Hetkel pole kohtule täpselt teada ka BREM kinnisvarahoolduse rahaline seisund,“ lisas Lätt.

Kohtutee Bremi vastu on jalge alla võtnud ka VR Vedu omanik Väino Rosenbaum. "Summa pole suur, 24 000 koos viivistega. Enne esimest kohtuistungit pakkus Bremi esindaja kohtus Aivar Krusta mulle kompromissi, et nad maksavad poole summast. Mina polnud sellega nõus, sest kohtukulud olid ka juba suuremad. Krusta teatas mulle seepeale - siis ei saa te midagi!"  lausus Rosenbaum telefonis.

Ettevõtja sõnul on Brem võltsinud raamatupidamisväljavõtet. "Krusta esitas selliseid arveid, kus polnud minu allkirja. Ta ütles, et arved pole õiged, tegelikult ta esitas valearved. Krusta väidab aga, et mina esitan valearveid," märkis Rosenbaum. "Meie protsess läheb edasi oktoorbis.  Ma otsin praegu ise vanu haldureid, et saada õigeid arveid, sest paljud ei tööta enam Bremis. Tegelikult peaksid kõik õiged arved Bremi serveris olemas olema. Kui kapo või keegi hakkaks uurima, siis tuleks kõik päevavalgele," lisas ta.

Aivar Krustalt kommentaari küsides vastas ta smsi teel järgmiselt: "Meie seisukohad alusetu nõude osas on kohtule esitatud. Me ei pea eetiliseks lahendada kohtuasju meedias."

Bremi käest üritavad oma rahasid kätte saada veel ka Tallinna Vesi, Tallinna Küte, Eesti Energia ja AS Veolia. „Ka Tallinna Vesi tegi ju pankrotihoiatuse, kuid nemad nõuavad juba 10 miljonit krooni.“„Bremile on pankrotihoiatus on esitatud, sellega on aega 27.09ni. Ja siis järgneb pankrotiavaldus, mida hakatakse juba kohtus menetlema,“ kommenteeris asjade seisu Tallinna Vee kommunikatsioonijuht Priit Koff.

 

 

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785