14. september 2010
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Eestis müüakse võltsitud Stihli mootorsaage

Septembri alguses tabas Valga politsei Valga piiripunktis Lätist tulnud kaubiku koos võltsitud saagidega.

Seni on saadud kätte 22 võltsitud kettsaagi, mis on professionaalseks kasutuseks mõeldud kettsaagide Stihl MS441 ja Stihl MS460 ebatöökindlad koopiad, teatas Stihli saagide hulgimüüja Floratech OÜ.

Floratech OÜ juhi Airon Põlda sõnul on saage Eestisse tulnud ilmselt rohkem, sest inimesed on varemgi pöördunud oma mittetöötavate võltssaagidega garantiiremonti. „Probleemseid saage on toodud üle Eesti erinevate edasimüüjate juurde, peamiselt kaebusega, et saag ei käivitu ja sellega ei saa tööd teha,“ ütleb ta.

Võltsitud saagide müük toimub Põlda kinnitusel käest kätte, müüjad pakuvad saage kaubikust ja räägivad kehva vene keelt. Saagide eest küsitakse hinda vahemikus 2500 kuni 8000 krooni. Põlda on kutsub inimesi üles mitte ostma võltssaage. „Võltsingu saab küll märksa odavamalt, aga mis mõtet on osta tööriista, millega tööd teha ei saa?“ küsib ta ja soovitab Stihli saage osta vaid tunnustatud edasimüüja käest.

Võltsingu ja originaal Stihli erinevused 

Airon Põlda toob välja Valga politseijaoskonnas välise ekspertiisi käigus avastatud originaal-Stihli ja võltssae erisused: Võltssae juhtplaadil on kiri Stihl ja Made in Germany paigaldatud kleepsuna ja asub ainult ühel pool plaati. Originaal-Stihli juhtplaadil asub kiri mõlemal pool, samas on nimetatud ka juhtplaadi tüüp rollomatic, duromatic jne. Lisaks on võltsingul väike auk juhtplaadi otsatähiku määrimiseks, originaveali juhtplaadi otsas auk puudub. Eriti hakkavad silma võltssae kütuse-ja õlipaagikorgid. Võltsingul on need keeratavad ja musta värvi, originaalil on korgid patenteeritud lukustisüsteemiga ning musta ja valget värvi. Stihli erksa oranži asemel on võltsitud sae detailid tuhmunud oranži värvusega. Mootori karter on võltssaagidel metallivärvi, originaalil aga peab see olema eritöötlusega valge pulbervärviga värvitud. Võltssaagidel on Stihli kiri starteri- ja ka ketikaanel kleepsuna, originaalil on selleks eriline plastikdetail ja kiri on ketikaanele pressitud. on võltsingu puhul kinnitatud ketikaane külge, originaalil mootori korpuse külge. Võltsingu õhufiltri kaas on kinnitatud mutriga, originaalsael Stihl MS441 on see kinnitatud klambritega.

Juhtplaat.

Kütuse ja õlipaagi kork.

Värv.

Karter.

Starteri- ja ketikaas.

Ketipiduri link

Õhufiltri kaas.

 

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785