10. september 2010
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Ehitusettevõtete tegevusõigus muutub selgemaks

1. oktoobril peaks jõustuma määrus, mis muudab majandustegevuse registris (MTR) ehitusettevõtete registreerimise ja seega ehitusalal tegevusõiguse saamise üheselt mõistetavaks, aidates kaasa vaidluste vähenemisele ehitusala riigihangetel.

Majandus- ja kommunikatsiooniminister Juhan Parts saatis e-õigusesse kooskõlastusringile vastava määruse eelnõu. Praeguse korra järgi peab ettevõte oma tegevusvaldkonna täpsustused ise sõnastama. 

See tekitas ministeeriumi hinnangul olukorra, kus sisuliselt sama teenust osutavad ettevõtted sõnastasid oma tegevusvaldkonna täpsustused erinevalt. Uue korra järgi peab ehitusettevõte valima tegevusvaldkonna täpsustused etteantud kinnisest nimekirjast.

Eelnõu eesmärk on vähendada praeguseid vääritimõistmist tegevusõigustes ja vaidlusi riigihangete läbiviimisel.

Majandus- ja Kommunikatsiooniminiteerium (MKM) kutsub kõiki ehitusvaldkonnas tegutsevaid ettevõtteid aegsasti registreeringuid uue süsteemiga kooskõlastama, vältimaks probleeme uuele süsteemile üleminekul (üleminekuperiood 1.10.2010 kuni 15.04.2011). Samuti ootab MKM, et kõik ehitusettevõtjad loodava loetelu eelnõuga aegsasti tutvuksid ja esitaksid omapoolsed ettepanekud. 

Majandustegevuse registri seaduse kohaselt peab ettevõtja igal aastal 15. aprilliks kinnitama oma MTR-i registreeringu õigsust elektrooniliselt või esitama haldajale kinnituse registreeringu õigsuse kohta.

Määruse jõustumisajaks on kavandatud 01.10.2010.

 

Jaga lugu
Ehitusuudised.ee toetajad:
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785