8. september 2010
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

BREMi pangakontod arestiti

AS Tallinna Vesi pöördus kohtutäituri poole palvega arestida BREM Kinnisvarahoolduse pangakontod ning pöörata mitme miljoni krooni suurune nõue sundtäitmisele seoses pikaajalise võlgnevusega veefirma ees.

Tallinna Vee finantsdirektori Stephen Howardi sõnul ei ole kinnisvarahooldusfirma veeteenuste arvete tasumisel järginud häid äritavasid. "BREMi maksedistsipliin on olnud varemgi ülimalt nõrk, kuid viimase aasta jooksul on hooldusfirma jätkanud oma klientidelt vee- ja kanalisatsiooniteenuste eest raha kogumist, kuid pole seda edastanud teenuse osutajale," märkis Howard.

"Vaatamata kuid kestnud läbirääkimistele ei soostunud BREM Kinnisvarahooldus maksetähtaja ületanud võlgnevust tasuma, samuti ei jõudnud me osapooli rahuldavale kokkuleppele," lisas Howard. 

Tallinna Vesi on varasematel aastatel sõlminud BREM Kinnisvarahooldusega erinevaid kokkuleppeid võlgnevuste likvideerimiseks, muuhulgas ka notariaalseid kokkuleppeid võlgnevuse mittetasumisel kokkuleppe sundtäitmisele suunamiseks.

„Nimetatud kokkulepped on sisaldanud võimalust pangakontode arestimiseks, kui maksegraafikut ei täideta. Viimase sundtäitmise tingimusega kokkuleppe sõlmisime BREM Kinnisvarahooldusega möödunud aasta oktoobri lõpus,“ lisas Howard.

„Varasematel aastatel on OÜ BREM Kinnisvarahooldus austanud sundtäitmise kokkuleppeid, kuid viimase aasta jooksul ei ole nad järginud sõlmitud kokkulepet aga tasunudka jooksvaid arveid olulises ulatuses. Vaatamata kuid kestnud läbirääkimistele ei soostunud BREM Kinnisvarahooldus maksetähtaja ületanud võlgnevust tasuma, samuti ei jõudnud me osapooli rahuldavale kokkuleppele,“ selgitas Howard.

Tallinna Vesi on varem pöördunud korteriühistute poole, keda BREM Kinnisvarahooldus esindab ning informeerinud neid haldusfirma pahatahtlikust käitumisest võlgnevuste likvideerimisel.

Vastavalt kinnistu omaniku ehk korteriühistuga sõlmitud vee- ja kanalisatsiooni kasutamise lepingule on kinnisvarahaldusfirma vaid korteriühistu volitatud esindaja. 

Seega vastutab õiguslikus mõttes esindaja tegude eest esindatav, ehk lõplikuks vastutajaks jääb lepingu teise osapoolena siiski kinnistu omanik, selgitas Tallinna Vesi, ning soovitab korteriühistutel ja teistel ühingutel seetõttu sõlmida otselepingud. AS Tallinna Vesi palub kõigil OÜ BREM Kinnisvarahoolduse klientidel ettevõttega ühendust võtta sobivaima otsekoostöö vormi leidmiseks ja probleemide ennetamiseks.

Hiljuti nõudis AS Tallinan Küte BREMi pankrotti, kuid loobus nõudest, sest osapooled jõudsid kokkuleppele ja BREM tasus osa võlast. Samuti on BREM võlgu Eesti Energiale, kellega on sõlmitud maksegraafik.

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785