8. september 2010
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

ABC Kliima iga õhksoojuspumba tootjat ei soovita

Säästlike õhksoojuspumpade populaarsus viimasel ajal üha kasvab. Ostjal tuleks siiski terane olla, et valida õige võimsusega kvaliteetne toode ning paigaldaja, kes oma tööd tunneb ja krediidiinfos arvel pole.

ABC Kliima OÜ tegevdirektori Priit Pärna sõnul loovutavad enamus kütteliike oma turuosa soojuspumpadele. „Õhksoojuspump on ju üks parim kütteseade üldse, mis küttevaldkonnas viimasel ajal Põhjamaades turule on tulnud. Vähene elektri- ja ruumikulu, ülikiire paigaldus, kütab kiirelt ja sama raha eest saab jahutuse ka,“ kiitis Pärn, ning lisas, et hea seade maksab üldjuhul koos paigaldusega vaid 14-20 tuhat krooni.

Ta kinnitas, et õige seadmega õiges kohas on sääst garanteeritud. „Pole ühtegi teist soojuspumbaliiki, millel oleks nii lühike tasuvusaeg kui õhksoojuspumbal. Võistlus käib vaid selle peale, milline mudel on kõige parem! Kindel valik on, kui valite Fujitsu, Toshiba, Mitsubishi  või Panasonicu eliitmudelite vahel. Ja ei tohi unustada, et ka nimetatud tootjad toodavad odavama klassi seadmeid, nii et ärge langege ainult kaubamärgi ohvriks!“ hoiatas ta.

Pärn tõi välja kolm kaubamärki, mida soetada ei soovita: „See nimekiri on kindlasti pikem, aga Galanz, Climoo ja Ultimate on probleemseimad. Nende seadmete peamised miinused on suur müratase, väga halb elektritarbimise ja soojatootlikkuse suhe, külma ilmaga väike soojendusvõimsus,“ loetles Pärn.

 

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785