6. september 2010
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Tehing: kesklinnas 35 000 kr/m2 tavaline hind

Tallinna kesklinn on jätkuvalt kõrge nõudlusega, kuna seda peetakse nii tavaostjate kui ka investorite poolt kindla peale minekuks, märgib Domus Kinnsivara juhatuse liige Raul Reino firma blogis.

Jättes isegi vanalinna välja, pole Reino sõnul mingi ime, kui tehinguid tehakse kesklinnas 30 000-40 000 kr/m2 hinnatasemel. Näiteks vahendas Domus hiljuti Maakri kvartalis asuva väga heas seisukorras 3-toalise korteri müügitehingu, kus ruutmeetrihinnaks kujunes pea 35 000 krooni.

"Kuna panustatakse sellele, et hinnad tõusevad, siis ollakse valmis maksma hinda, mis lähiminevikus tundus olevat keskmine kosmos. Hinnatõus on olnud kiire, millele nüüd peaks järgnema korrektsioon. Nõudlust kergitab järjest suurem hulk välismaalasi, kelle jaoks Tallinna kesklinn on ainus piirkond Eestis, kuhu tasub panustada," selgitab Reino ja lisab, et populaarsed on kõrghooned (Tornimäe kaksiktornid, Maakri maja) ja kesklinna piiridesse jäävad uued või korralikult renoveeritud korterelamud, kus müüakse kvaliteeti.

Paljud turule tulnud või tulemas korterelamud Kassisaba, Uue Maailma, Kadrioru piirkonnas on tehtud arvestuse järgi, kus ruutmeetrihind jääb suurusjärku 30 000 krooni.

Domus Kinnisvara tehingunäited:

Korter Maakri kvartalis

Korrus: 19/17Üldpind: 74 m2Tubade arv: 3Seisukord: väga heaMüügi periood: 2 nädalatHind: 2,56 miljonit krooni

Korter Maakri kvartalis

Korrus: 2/2Üldpind: 141 m2Tubade arv: 5Seisukord: maja renoveeritud, korter nn must karpMüügi periood: 3 kuudHind: 2,5  miljonit krooni

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785