Maagaasi hind aasta madalaim

Neljapäeval langes maagaasi hind 2010. aasta madalaimale tasemele pärast uudist, et Ühendriikide varud suurenesid.

Septembri tellimuste hind langes täna keskpäevaks New Yorgi kaubabörsil 4,9 protsenti 3,822 dollarini. Hommikul saavutas hind 2010. aasta põhja 3,794 dollari peal, vahendab Bloomberg.

Ühendriikides on tavaline, et maagaasi hind, millest toodetakse ka elektrit, asub ilma jahenedes langusse, kuna inimesed lülitavad enda õhukonditsioneerid välja. Analüütikute sõnul peaks maagaasi hind langema veel paari järgneva kuu jooksul, mis peaks vähendama ka kodumajapidamiste kulutusi.

Gaasi hind liigub tavaliselt talveks taas üles, kuna kodumajapidamised suurendavad taas elektritarbimist. PFGBesti analüütiku Phil Flynni sõnul peaks maagaasi hind üldiselt odavnema, kuna tootmisvõimsused suurenevad. Analüütiku sõnul on Ameerika üüratuid varusid alles kasutama hakatud ning tööstus hakkab järjest rohkem tootma.

Osale arutelus

  • Fredy-Edwin Esse

Ehitus­uudised.ee toetajad:

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi ehitusuudiseid sotsiaalmeedias:

RSS

Ehitus­uudised.ee toetajad:

Teabevara ehitus­spetsialistile

Valdkonna tööpakkumised

Ehituse erilehed