Autor: Fredy-Edwin Esse • 27. august 2010
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Maagaasi hind aasta madalaim

Neljapäeval langes maagaasi hind 2010. aasta madalaimale tasemele pärast uudist, et Ühendriikide varud suurenesid.

Septembri tellimuste hind langes täna keskpäevaks New Yorgi kaubabörsil 4,9 protsenti 3,822 dollarini. Hommikul saavutas hind 2010. aasta põhja 3,794 dollari peal, vahendab Bloomberg.

Ühendriikides on tavaline, et maagaasi hind, millest toodetakse ka elektrit, asub ilma jahenedes langusse, kuna inimesed lülitavad enda õhukonditsioneerid välja. Analüütikute sõnul peaks maagaasi hind langema veel paari järgneva kuu jooksul, mis peaks vähendama ka kodumajapidamiste kulutusi.

Gaasi hind liigub tavaliselt talveks taas üles, kuna kodumajapidamised suurendavad taas elektritarbimist. PFGBesti analüütiku Phil Flynni sõnul peaks maagaasi hind üldiselt odavnema, kuna tootmisvõimsused suurenevad. Analüütiku sõnul on Ameerika üüratuid varusid alles kasutama hakatud ning tööstus hakkab järjest rohkem tootma.

Jaga lugu
Ehitusuudised.ee toetajad:
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785