Autor: Fredy-Edwin Esse • 25. august 2010
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

USA kinnisvaraturg 15 aasta madalaimal tasemel

Ühendriikide majanduse taastumine sai taas kord ühe tagasilöögi, kui ilmnes, et varem omatud elamute müük tegi juulis läbi rekordlanguse, kukkudes viimase 15 aasta madalaimale tasemele.

Riiklik kinnisvaramaaklerite assotsiatsiooni raportile järgnes avaldus Chicago Föderaalreservi presidendilt Charles Evansilt, kes hoiatas, et kaksiklanguse risk on praegu suurem kui kuus kuud tagasi. Samas arvas mees, et majandus ei asu langusse, vaid taastumine toimub aeglasemas tempos, vahendab Reuters.

Võrreldes juuniga kukkus varem hõivatud elamute müük juulis rekordilised 27,2 protsenti, aastasele 3,83 miljonilisele tasemele. Viimati nähti sedavõrd väikest numbrit 1995. aasta maikuus.

"See on murettekitav raport ja kuigi see peegeldab valitsuse maksusoodustuste lõppemisest tulenevat volatiilsust, siis nähtub siit ka langeva kinnisvaraturu trend," ütles Bank of America Merrill Lynchi ökonomist Michelle Meyer.

"Üldisele majandusele on ohumärgiks kinnisvaraturu hinnad ja see raport tõestab, et hinnad peaksid langema veelgi kiiremini, mis võib majanduse tagasi langusse viia," lisas Meyer. "Hetkel me ei ole selles punktis, mistõttu on ka see raport sedavõrd murettekitav."

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785