25. august 2010
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Loomakasvatajatele tänavu 195 miljonit ehitustoetust

Loomakasvatusehitiste investeeringutoetuseks on tänavu planeeritud 195 miljonit krooni.

Põllumajandusminister allkirjastas Eesti maaelu arengukava 2007–2013  loomakasvatusehitise investeeringutoetuse rakendusmääruse, mille kohaselt katab toetus 40–60% investeeringuobjekti maksumusest.

Toetuse maksimaalne suurus ühe taotleja kohta on 7,82 miljonit krooni arengukava programmperioodil.

Meedet on rakendatud alates 2007. aastast. Kolme taotlusvooru tulemusena on määratud selle meetme alt toetust 297 taotlejale summas 948,8 miljonit krooni, mille abil on tehtud või kavandatakse teha investeeringuid 2,318  miljardi krooni ulatuses.

Võrreldes seni kehtinud määrusega on taotleja jaoks muutunud mõnevõrra soodsamaks asendusinvesteeringu, mida meetme raames ei toetata, määratlus. Asendusinvesteeringuks ei loeta vähemalt 30 aasta vanuse ehitise rekonstrueerimist ning alla 30 aasta vanuse  ehitise rekonstrueerimist, kui selle kulud moodustavad vähemalt 35% (seni kõigil ehitistel sõltumata ehitise vanusest vähemalt 50%) uue samaväärse ehitise väärtusest.

Loomakasvatusehitise investeeringutoetust võib taotleda veise-, sea-, lamba-, kitse-, hobuse- või linnukasvatusega tegelev ettevõtja, kelle omatoodetud põllumajandussaaduste müügitulu ja omatoodetud põllumajandussaaduste töötlemisel saadud põllumajandustoodete müügitulu kas koos või eraldi moodustab taotluse esitamise aastale vahetult eelnenud majandusaastal vähemalt 50% ettevõtja kogu müügitulust.

Toetust finantseeritakse 75% ulatuses Maaelu Arengu Euroopa Põllumajandusfondist (EAFRD) ning 25% ulatuses Eesti riigi eelarvest. Käesoleval aastal on meetme eelarve 195 miljonit krooni.

 

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785