Autor: Koit Brinkmann • 24. august 2010
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Nordecon: Aruvalla-Kose hanke tühistamine võib projekti üldse nurjata

ASi Nordecon Infra juhatuse esimehe Erkki Suuroru sõnul on maanteeameti otsus tühistada Aruvalla-Kose teelõigu ehitamise hange tehtud suvaliselt ning parim lahendus oleks hankemenetlusega jätkamine ning lepingu sõlmimine konsortsiumiga Nordecon Infra ja Ramboll Eesti.

Aruvalla-Kose maanteelõigu projekteerimis- ja ehitushanke ootamatu ja alusetu kehtetuks tunnistamine maanteeameti poolt tähendab Suuroru sõnul Nordeconile nüüd vajadust kaitsta oma õigusi selles riigihankes läbi hankemenetluse kehtetuks tunnistamise otsuse vaidlustamise.

"Nordecon on osalenud heauskselt riigihankel lepingu saavutamise eesmärgil. Pakkumuste ettevalmistamiseks ja läbirääkimiste pidamiseks on kulutatud suur hulk aega ja raha," lisas Suurorg.

Seetõttu on tema sõnul loomulik, et ettevõte ei saa nõustuda maanteeameti otsusega jätta kõik seni tehtu sinnapaika ja kuulutada sama objekti kohta välja uus hange.

"Hankemenetluses on kindlad reeglid, mille järgi hankeleping sõlmitakse parima nõuetele vastava pakkumuse teinud pakkujaga. Kui algselt parimaks tunnistatu langeb ära, nagu antud juhul, siis ei tunnistata hankemenetlust kehtetuks, vaid sõlmitakse hankeleping paremuselt järgmise pakkumuse teinud pakkujaga," selgitas Suurorg.

Nordecon on seisukohal, et hankemenetluse jätkamine ning lepingu sõlmimine konsortsiumiga Nordecon Infra ja Ramboll Eesti on maanteeameti jaoks ja avalikke huve silmas pidades soodsaim ning kiireim võimalik viis Aruvalla–Kose teelõigu ehitushanke realiseerimiseks.

"Juba aastaid kestnud hankeprotsessi alustamine otsast peale ei too hankelepingu sõlmimist kuidagi ajaliselt lähemale ning hankijal tuleks valida korrektne lahendus, milleks on hankelepingu sõlmimine esialgse hanke raames. Vastasel korral võib Aruvalla–Kose tee-ehitus maanteeameti tegevuse tõttu üldse nurjuda, arvestades võimalikke ajalisi piiranguid euroraha kasutuselevõtul," märkis Suurorg.

 

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785