23. august 2010

Merko: valeandmete esitamine riigihangetel olgu välistatud

ASi Merko Ehitus õigusdirektori Mihkel Muguri sõnul on riigihangetel tegelikkusele mittevastavate referentside esitamise puhul tegemist pahatahtlikkusega.

"Oleme seisukohal, et riigihangete turg peab korrastuma ja hangetel valeandmete esitamine peab olema välistatud. Meie arvates peaks kvalifitseerimise tingimused olema proportsionaalsed hanke objektiga, kuid piisavalt kõrged, et välistada teadlikult alapakkumiste tegemist ning seejärel objektidelt minemajalutamist," rääkis Mugur.

Tema sõnul ei saa kuidagi pidada normaalseks, et esitatakse tegelikkusele mittevastavaid referentse. "Kui seda teevad väikesed, piiri peale kõndivad ehitusettevõtted, on siin teatud loogika, aga kui näited pärinevad suurtest firmadest, siis on tegemist pahatahtlikkusega," lausus ta.

Jaga lugu
Ehitusuudised.ee toetajad:
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Sandra MalvikEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 58 552 554
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785
Hannes RummReklaamimüügi projektijuhtTel: 518 4688