Merko: valeandmete esitamine riigihangetel olgu välistatud

ASi Merko Ehitus õigusdirektori Mihkel Muguri sõnul on riigihangetel tegelikkusele mittevastavate referentside esitamise puhul tegemist pahatahtlikkusega.

"Oleme seisukohal, et riigihangete turg peab korrastuma ja hangetel valeandmete esitamine peab olema välistatud. Meie arvates peaks kvalifitseerimise tingimused olema proportsionaalsed hanke objektiga, kuid piisavalt kõrged, et välistada teadlikult alapakkumiste tegemist ning seejärel objektidelt minemajalutamist," rääkis Mugur.

Tema sõnul ei saa kuidagi pidada normaalseks, et esitatakse tegelikkusele mittevastavaid referentse. "Kui seda teevad väikesed, piiri peale kõndivad ehitusettevõtted, on siin teatud loogika, aga kui näited pärinevad suurtest firmadest, siis on tegemist pahatahtlikkusega," lausus ta.


Osale arutelus

Ehitus­uudised.ee toetajad:

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Seotud lood

Jälgi ehitusuudiseid sotsiaalmeedias:

RSS

Ehitus­uudised.ee toetajad:

Teabevara ehitus­spetsialistile

Valdkonna tööpakkumised

Ehituse erilehed