23. august 2010
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Merko: valeandmete esitamine riigihangetel olgu välistatud

ASi Merko Ehitus õigusdirektori Mihkel Muguri sõnul on riigihangetel tegelikkusele mittevastavate referentside esitamise puhul tegemist pahatahtlikkusega.

"Oleme seisukohal, et riigihangete turg peab korrastuma ja hangetel valeandmete esitamine peab olema välistatud. Meie arvates peaks kvalifitseerimise tingimused olema proportsionaalsed hanke objektiga, kuid piisavalt kõrged, et välistada teadlikult alapakkumiste tegemist ning seejärel objektidelt minemajalutamist," rääkis Mugur.

Tema sõnul ei saa kuidagi pidada normaalseks, et esitatakse tegelikkusele mittevastavaid referentse. "Kui seda teevad väikesed, piiri peale kõndivad ehitusettevõtted, on siin teatud loogika, aga kui näited pärinevad suurtest firmadest, siis on tegemist pahatahtlikkusega," lausus ta.

Jaga lugu
Ehitusuudised.ee toetajad:
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785