23. august 2010
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

KPK Teedeehitus venitab maksmisega

Võlausaldajad kurdavad, et AS KPK Teedeehitus - 2006. aasta teede-ehitajate TOPi võitja - ei ole nobe arvete tasumisel ka siis, kui ettevõtete vahel on sõlmitud maksegraafikud, seetõttu kalduvad võlausaldajad sellist käitumist pahatahtlikuks pidama.

"Plaanime jõudumööda kõik võlgnevused tasuda. Täpset ajalist raami ei saa praegu kinnitada," jäi KPK Teedeehituse juhatuse liige Tanel Ringo üldsõnaliseks.

"Kui ettevõttel on arved tasumata, siis on ettevõttel finantsprobleemid, milles see pahatahtlikkus seisneb, jääb arusaamatuks," rääkis ettevõtte nõukogu liige ja üks omanik Jaanus Peet. Omakorda on neile võlgu näiteks Koger Grupp ja sellega seotud ettevõtted, ning Kodu Grupp. "Ja ma räägin siin miljonitest kroonidest," lisas Ringo.

ASi Kaltsiit tegevjuht Raivo Lehiste on üks võlausaldajatest, kes raha ootab. "Ikka oleme küsinud ja vahepeal oli ka maksegraafik koostatud ja maksti ka selle järgi. Nüüd viimasel ajal ei ole makstud," rääkis Lehiste. Võlgnikke on veel, rääkis Kaltsiidi tegevjuht.

Möödunud esmaspäeval oli kohtus arutlusel BestTrans Grupi pankrotiavaldus KPK Teedeehituse vastu, mis päädis uue istungiga 26. augustil, kus BestTrans loodab KPK Teedehitusega võla tasumiseks maksegraafiku sõlmida. OÜ BestTrans Grupp juhatuse liige Anu Tamsoo rääkis, et kohtusse pöörduti, kuna võlasumma oli ülisuur ehk üle 1,3 miljoni krooni. "Nad on siiani kogu aeg rääkinud, et tahavad maksta, ja on siiani kogu aeg aktsepteerinud võlgasid," rääkis Tamsoo.

"Meil samad plaanid. Oleme neile teinud pankrotihoiatuse, millele nad ei ole reageerinud," rääkis ASi Kaltsiit juhatuse liige Andres Gailit. Kuigi Kaltsiidi nõue on esialgsega võrreldes vähenenud, näeb Gailit selle taga annust pahatahtlikkust. "Nad vähendavad seda summat kusagile 200 000 piirimaile, et meil ei oleks võimalust pankrotiavaldust esitada," selgitas Gailit.

Äripäevale on teada veel vähemalt kaks ettevõtet, kellele KPK Teedeehitus võlgu on, kuid kes oma nime all probleemidest rääkida ei taha.

 

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785