18. august 2010
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Ruu kaevandusplaanid tõid Jõelähtme vallavanemale umbusaldusavalduse

Viis Jõelähtme vallavolikogu liiget avaldas Ruu lubjakivi kaevandusplaanide pärast reformierakondlasest vallavanemale Andrus Umbojale umbusaldust, teatas vallavalitsus oma kodulehel.

Reformierakonna juhitav valitsus eesosas peaminister Andrus Ansipi ja keskkonnaminister Jaanus Tamkiviga andis juulikuus ärimeestele lubjakivi kaevandmise loa Jõelähtme  vallas asuvas Ruu maardlas, mis kahjustab umbusalduse avaldajate hinnangul oluliselt kohalikku elukeskkonda ja loodust, seisab avalduses.

Samas teadlaste, eelkõige professor Rein Einasto andemete kohaselt on Eestis piisavalt uuritud paekivivarusid sellistes kohtades, kus kaevandamise kahjulikud mõjud on oluliselt väiksemad. Juhul kui vallavanem oleks tõepoolest Ruu karjääri avamise ning kohalike elanikest elanikest ülesõitmise vastu, peaks ta protesti märgiks Reformierakonnast välja astuma, leidsid umbusaldajad.

Umbojale heidetakse ette ka võimupartei suuniste täitmist kohalike arvelt ning faktidega hämamist. Umbusaldusavaldusele on alla kirjutanud volikogu liikmed Kai Rimmel, Ljudmilla Kaska, Ljudmilla Bauer, Arvo Olek ja Ardo Lass.

Vallavanem Andrus Umboja ütles umbusaldusavaldusele vastates, et peab sellist nõudmist räigeks isikuvabaduste ahistamiseks. Ta ei võtnud omaks ka kaevanduse soosimise süüdistust.

 

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785