12. august 2010
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Peterburis peatatud 30 kaubanduskeskuse ehitus

Peterburis on arendajate rahaliste raskuste tõttu peatatud erinevates etappides pea 30 kaubanduskeskuse ehitus, ligi 880 000 ruutmeetri ulatuses, vahendab lenta.ru.

Käesoleva aasta esimesel poolel on linnas valminud mõned kakubanduskeskused, rendipindalaga 31 500 ruutmeetriga. Kaubanduspindade kogumaht Peterburis on praegu ligikaudu 3,1 miljonit ruutmeetrit, mis aasta lõpuks võib tõusta 3,3 miljonini.

Olemasolevatest kaubanduskeskustest on enamus 90% ulatuses üürnikega täidetud. Madalam on see näitaja kriisi algul avatud keskustes.

Rendihinnad on Peterburis järk-järgult stabiliseerunud. Keskmine kuutasu määr ruutmeetri kohta on koos käibemaksu ja kommunaalkuludega on odavamasse kategooriasse kuuluvate rendipindade puhul 800-1000 rubla. Keskmise tasemega pindade üürimäärad on 1000-3000 rubla ruutmeetri kohta ning eliitpindadel on maksimumhinnaks 5000 rubla.

Eksperdid nimetavad turutrendidena ehitusmahtude langust, nõudluse kasvu likviidsete pindade osas ning üürnike liikumist peamistesse kaubanduspiirkondadesse ning vakantsuse suurenemist.

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785