11. august 2010
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

BREM: olukord parem kui kunagi varem

Brem Kinnisvarahooldus jõudis Eesti Energiaga võla tasumises kokkuleppele, läbirääkimisi peeti ka Tallinna Küttega. Firma seisukorda kirjeldades ütles hooldusfirma juht Risto Mägi, et olukord on parem kui kunagi varem.

Uurides, kas kinnisvarahooldusfirma otsib uut tegevjuhti avalikkuse ette toodud võlgade pärast, lükkas Mägi selle tagasi. „Asi hakkab kaugemalt pihta, inimesed on meile võlgu,“ lausus Mägi, kelle sõnul pall hakkas  veerema sealt, et Brem pole klientidelt oma raha kätte saanud. „Kui meie raha kätte ei saa, siis antud juhul me pole suutnud neid rahasid edasi maksta. Täna on tulemus näha,“ möönis Mägi. „Raha siit firmast pole välja läinud, pole välja võetud. Ainult ikka võlad on meil suured,“ kirjeldas ta.

Mägi sõnul on võlgnevused juba ajast, mil Brem osteti ehk majavalitsuste erastamisega tuli võlg hooldusfirma kraesse. „See ei ole üldse Bremi ajal tekkinud. Pigem on Bremi tegevus aastate jooksul päris palju kreditoore maha maksnud,“ viitas Mägi. „Summasid ei oska täpselt öelda, aga päris suured summad on tegelikult ära makstud,“ lisas ta.

Miks Brem pankrotiavalduse tagasi võttis, rääkis Mägi, et firma olukord on tegelikult parem kui kunagi varem. „Ma ei oska kommenteerida, miks eelmine juhataja pankrotiavalduse tegi,“ oli Mägi nõutu, kuid teadis rääkida, et juba pankrotiavalduse esitamise ajal oli firma olukord paremaks läinud.

Täna saadi aga kokkuleppele Eesti Energiaga võla tasumise osas. Mägi kinnitusel käidi rääkimas ka ASiga Tallinna Küte. „Proovime kõigiga kokkuleppele jõuda,“ sõnas Mägi lootusrikkalt.

Ta nentis, et tema jaoks tulid halvad teated väga kiiresti ning otsuste tegemiseks on vähe aega. „ Eks see nõuab aega, olukord ei ole raske, aga jube vähe on aega otsustamiseks ja asjade läbivaatamiseks ja mõtlemiseks. Seda aega mul kahjuks ei ole,“  kurtis Mägi, et kukil on Tallinna Kütte pankrotiavaldus, mis tuleb 18. kuupäeva  ära lahendada.

Mägi sõnul on aga uue tegevjuhi kohale kanditaate juba silmapiiril. „Olen inimestega vestelnud, aga sellest on veel vara rääkida,“ ütles ta. „Brem on vaja korda teha, asjad korda sättida, siis ma tahaks uut inimest siia, ise jään juhatajaks edasi,“ kostis Mägi, kelle sõnul on firmas väga palju korraldada, vaeva näha ja tööd teha, et üldse Bremist asja saada.

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785