4. august 2010
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

TREV-2: börsiplaan käivitus aastaid tagasi

TREV-2 Grupi juhatuse esimehe Tõnis Pleksepa ütlusel täitsid nad aktsiate börsile viimist plaanides vajalikud kriteeriumid juba 6-7 aastat tagasi. „Börsile minek on strateegiline otsus, mille teevad omanikud, loodetavasti õigel ajal,“ kommenteeris ta.

Ka aastail 1998-2003 TREV-2 osanik olnud BaltCap näeb aktiivse omanikuna oma rolli firma strateegia kujundamisel, kuid sellest vähemtähtsam pole ka bilansi tugevdamine investeeringu järel.

Tõnis Pleksepa kinnitusel on investori kaasamine ajendatud nii käibekapitali vajadusest kui lähiaastate strateegilistest eesmärkidest. „BaltCapi eelmise investeeringu ajal kasvas TREV-2 käive kolm korda. Usun, et BaltCapi investeering annab TREV-2-le vajaliku kasvumootori,“ rääkis ta. Juhi sõnul sõidab TREV-2 sel aastal kasumikursil.

Ehitusfirma nõukogu esimehe Peeter Vilipuu sõnul on praegu sobiv hetk kasvustrateegia elluviimiseks ning BaltCapilt kui Balti regiooni tugevaimalt finantspartnerilt oodatakse eesmärkideni jõudmisel tõhusat abi. Tehingu, mis jõuab lõpule septembris, hinda pooled ei avalikusta.

Kristjan Kalda sõnul pole TREV-2 Grupi eelmise aasta enam kui 27 miljoni kroonine puhaskahjum suur probleem, kui võrrelda seda ettevõtte teenusteportfelli ja aastate jooksul loodud püsivate konkurentsieelistega.

„2009. aasta oli väga paljudele Eesti firmadele keeruline ning investeerimises ei saa teha järeldusi ühe aasta baasil. TREV-2 jaoks on see viimase kümne aasta jooksul ainus kahjumlik aasta, ainuüksi aastatel 2003-2008 oli TREV-2 akumuleerunud kasum 244 miljonit krooni,“ selgitas ta.

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785