3. august 2010
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Soome pakub tööd tormikahjude likvideerimisel

Soome taotleb Euroopa Liidult 75 mln eurot rahalist abi möödunud nädalal riigi ida- ja keskosa tabanud tormide kahjude likvideerimiseks.

Torm Asta räsis Soomet reedel, tekitades kahju enam kui 20 mln euro eest. Põllumehed ja metsaomanikud on suurimad kahjukannatajad, samas on ka paljud kodud endiselt elektrita ning purustatud, vahendas Yle.

Tormi teele jäänud piirkonna  metsahoiuühenduste hinnangul hävitas Asta puid 600 000 m3. Puidu hinna langust torm ei peaks põhjustama, sest mõnel nädalal lõigatakse Soomes kaks korda rohkem metsa, kui torm langetas. Metsaomanikud saavad siiski kahju puidu kvaliteedi langusest, see tuleb nüüd palgist neli korda odavamalt tselluloositehasesse müüa.

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785