3. august 2010

Soome pakub tööd tormikahjude likvideerimisel

Soome taotleb Euroopa Liidult 75 mln eurot rahalist abi möödunud nädalal riigi ida- ja keskosa tabanud tormide kahjude likvideerimiseks.

Torm Asta räsis Soomet reedel, tekitades kahju enam kui 20 mln euro eest. Põllumehed ja metsaomanikud on suurimad kahjukannatajad, samas on ka paljud kodud endiselt elektrita ning purustatud, vahendas Yle.

Tormi teele jäänud piirkonna  metsahoiuühenduste hinnangul hävitas Asta puid 600 000 m3. Puidu hinna langust torm ei peaks põhjustama, sest mõnel nädalal lõigatakse Soomes kaks korda rohkem metsa, kui torm langetas. Metsaomanikud saavad siiski kahju puidu kvaliteedi langusest, see tuleb nüüd palgist neli korda odavamalt tselluloositehasesse müüa.

Jaga lugu
Ehitusuudised.ee toetajad:
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Sandra MalvikEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 58 552 554
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785
Hannes RummReklaamimüügi projektijuhtTel: 518 4688