7. juuli 2010
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Tallinna korterite ruutmeetrihind kasvas põhjast pea 30%

Pealinna korteriomandite keskmine ruutmeetrihind on esimesel poolaastal tõusnud 8,4 %. Viimaste aastate kõige madalama perioodiga, 2009. aasta juuliga võrreldes on kasvuprotsent 28,9, selgub Pindi Kinnisvara turuülevaatest. 

Tallinna korterite hinnad jäid samale tasemele kui mais - 14 170 kr/m². Tehingute arv oli juunis 456, mis on viimase poolaasta ja aasta keskmise tasemel, 455 tehingut poolaasta keskmine ning viimase aasta keskmine 452 tehingut kuus.

Võrreldes tipuga on tehingute arv langenud 59%

Tehinguhind on kahanenud võrreldes hinnatipuga 2007. aasta märtsis -46%, eelmise kuuga võrreldes on hind kasvanud 0,1%.

Pindi hinnangul on turg on väga aktiivne. Huvi tuntakse ühtlaselt nii uute kui vanade elamispindade vastu, aktiivsed on kõik linnaosad, iseäranis suurt huvi tuntakse „mägede“ ja Põhja-Tallinna odavamate elamispindade vastu. Elavnenud on ka Harjumaa kuni 40 km kaugusel asuvate elamispindade turg.

Tallinna siseselt olid hinnakõikumised järgnevad: Kesklinn -0,4 %

Lasnamäe +0,2 %Mustamäe +6,6 %Põhja-Tallinn -4,2 %Haabersti -2,4 %Kristiine +1,4 %Pirita +1,8 %Nõmme -8 %

Linnaosade järske kõikumisi mõjutab samuti pidevalt muutuv tehingute struktuur, seetõttu on otstarbekam jälgida terve Tallinna keskmist hinnamuutust (+0,1%).

Jaga lugu
Ehitusuudised.ee toetajad:
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785