26. juuli 2010
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Rehemaa: puiduturg sügisel langeb..., aga kui palju?

AS Puumarket tegevjuht Marti Rehemaa näeb kevadel alanud puidu hinnatõusu jätku kuni augusti lõpuni.

"Suure tõenäosusega suvel hinnatõus jätkub, sest saeveskid on puhkusegraafikus ja Venemaal on sisenõudlus nii suur," kirjeldas Rehemaa kevadel alanud hinnatõusu.

"Suurem küsimärk on sügis, kui turg ilmselt langema hakkab," osutas ta muidu sügiseti taltuvale puiduhinnale. Kuid erinevalt senistest aastatest ei julge müüjad enam ladusid täis osta - viimati jääb kogu kraam kätte...

"Tõenäoliselt sügisel hinnad langevad, kuid kui palju, see on suur küsimärk," nentis Rehemaa.

Praegusel suvisel hooajal on nõutuimad ehituspuidu pikad, üle 6-meetrised pikkused. Liiatigi tulevad need eeskätt Venemaalt. Tulemusena käib praegu tootjate ja müüjate poolel puiduvarude optimeerimine, sest hinnad kõiguvad ja teatud hetkel on laia sortimenti müügis hoida keeruline. Pealegi on Venemaa nüüdne sisenõudlus ikkagi hooaja nägu, sügisel see raugeb. "Keeruliselt prognoositav aasta!," tõdes Rehemaa kokkuvõtteks.

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785