23. juuli 2010
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Vooglaid: kinnisvaraturg ei tõuse niipea

Ärimees Märt Vooglaid on kindel, et euro muudab elanikkonna vaesemaks ja põhjas kinnisvaraturg ei toibu niipea, teatab kvuudised.

Vooglaid rõhutas, et euro tulek muudab elanikkonna pigem vaesemaks. Ta tõi näiteks elektri hinna, mis on tõusnud 40%. “Mida teevad Konkurentsiamet ja Tarbijakaitse amet?” küsis ta.

Tema sõnutsi pole küsimus selles, et pankadel poleks võimalusi laenu anda. “Pankadel on piisavalt vaba raha ning nende seisukohalt on õige, et pankade tütarfirmad ostavad üles hapuksläinud kinnisvaraarendusi,” märkis ta. Samas lisas ta, et ei usu, nagu hakkaks pangad ise kinnisvara arendama ning müüvad selle varem või hiljem.

“Raha reaalmajandusse panna pole, ent see toetaks kinnisvaraturgu,” osutas ta.

Vooglaiu sõnul on selge, et kinnisvaraturul on põhi käes, ent mingit kiiret tõusu seoses euroga oodata pole ning peamine on just riigi tegematajätmised seoses monopolide piiramisega.

 

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785