22. juuli 2010
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Rakvere Seminari tänava ideevõistluse võitja teada

Rakvere Seminari tänava arhitektuurilise ideevõistluse võitsid tööd nimedega „Linna Metsa” ja „Elementaalne”, teatab Eesti Arhitektide Liit.

Ideevõistluse žürii pidas esitatud töid kõrgetasemelisteks ja valis välja kaks üksteisest erinevat võidutööd ning neli ostuauhinna väärilist ideelahendust. Võidutööd võetakse aluseks edaspidiste tegevuste kavandamisel.

Žürii tunnistas võitjateks võistlustööd nimega „Linna Metsa” ja „Elementaalne”. „Linna Metsa” autoriteks on Kadri Klementi, Aet Ader, Grete Soosalu, Kaidi Õis, Karin Tõugu, Mikk Meelak ja Kalle Komissarov ja  võistlustöö „Elementaalne” autoriteks on Kai Süda, Diana Taalfeld ja Risto Parve (OÜ KARISMA arhitektide).

Žürii otsustas välja anda neli ostuauhinda: märgusõnale „Roheline Konstruktor” arhitektuuribüroo KOSMOS, autoriteks Mihkel Tüür, Ott Kadarik ja Villem Tomiste; märgusõnale „Liinid” autoriteks Eva Kedelauk, Kristel Niisuke, Maie Raud, Kristiina Remmelkoor, Olav Remmelkoor ja Siim Tiisvelt, märgusõnale „Baruto” Sport OÜ autoriteks Anna-Liisa Unt, Martin Mc Lean, Robert Kähr ja Tiit Sild; märgusõnale „Fake Forest” Arhitektuuribüroo Järve & Tuulik, autoriteks Lea Järve- Eronen, Erik Joasare ja Tiina Tuulik.

Ideevõistluse preemiafondi suurus on kokku 250 000 krooni, millest võitjad saavad a´ 75 000.- kr ja nelja ostuauhinna saajad a´25 000.- kr. Ideevõistlusele laekus kokku neliteist tööd ning nendest avatakse peatselt näitus sellea aasta septembris ühtlasi avalikustatakse siis ka žürii kommentaarid kõigi laekunud tööde kohta.

Rakvere Linnavalitsuse poolt välja kuulutatud ideevõistluse toimus käesoleva aasta 30. märtsist kuni 15. juunini. Ideevõistluse eesmärgiks oli leida parim terviklik ideelahendus nõukogude ajast pärinevate tüüpkortermajade fassaadide uuendamiseks kaasaja nõuetele vastavaks ja Seminari tänava ümberkujundamiseks atraktiivseks linnamaastikuks.

Ideevõistlus korraldati seoses Rakvere osalemisega Baltimeremaade koostööprojektis Urban Energy. Urban Energy on rahvusvaheline Euroopa koostööprojekt, mida osaliselt finantseerib Euroopa Liit Läänemere programmi 2007-2013 raames. Projekt Urban Energy käivitus 2009. a jaanuaris ja kestab kolm aastat.

 

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785