21. juuli 2010
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Tallinna vangla jaoks jäänud 6 krunti

Riigi Kinnisvara AS (RKAS) on Tallinna vanglale pakutavast 23 alternatiivkrundist välja sõelunud 6, kuid siiski praegusest Maardu krundist eriti loobuda ei taheta, edastab City24.

RKAS-i juhatuse esimehe Jaak Saarniidu sõnul on RKAS uue Tallinna vangla alternatiivkruntide osas esmase valiku teinud.

"Peame praegu läbirääkimisi kruntide omanikega ning ka asukoha valdadega. Tahame olla kindlad, et kõik meile olulised nõuded on täidetud – näiteks detailplaneering ning maa-ala planeering peab võimaldama meie soove täita, kommunikatsioonidele oleme ette näinud miinimumnõuded, millest väiksemat võimsust me ei saa lubada ja nii edasi," selgitas Saarniit BNS-ile.

Saarniit ütles, et tahab jätkuvalt rõhutada, et RKAS-i esimene eelistus on igal juhul kinnistu Maardus, millele välja antud ehitusloa on Vopak praegu vaidlustanud. "Küll aga peame olema valmis operatiivselt ka alternatiivseks lahenduseks. Käimasoleva otsinguga loodamegi välja selgitada paar väga head alternatiivi, mida siis saab vajadusel otsustamisel valikusse lisada,“ rääkis ta.

Varasema info põhjal peavad uue Tallinna vangla alternatiivsete asukohtade päringule tehtud pakkumised olema jõus kuni 23. augustini.

RKAS ootas pakkumisi Tallinna lähistel asuva 20-30 hektari suuruse krundi omandamiseks, et leida nii alternatiivseid asukohti rajatavale Tallinna vanglale. Taoline kinnistu võis asuda kuni 25 kilomeetri kaugusel Tallinna kesklinnast. Pakutaval kinnistul pidi muuhulgas olema piisav juurdepääs ühistranspordiga, mille võimalused pidid arvestama vangla 24-tunnise töökorraldusega.

Maardusse planeeritav Tallinna Vangla on tekitanud tüli riigi ja kütusetransiidiga tegeleva Vopak E.O.S.-i vahel, kuna viimase väitel piiraks vangla rajamine oluliselt tema äritegevust. Vopak E.O.S. on kohtusse kaevanud Maardu linnavalitsuse otsuse väljastada vangla ehituseks ehitusluba.

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785