19. juuli 2010
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Nordecon rajab Ülemistele  ümbersõiduraudtee 

Tallina ja Nordecon Infra vahel sõlmitud kokkuleppe järele lubab viimane koos soomlaste kohaliku esindusega rajada 10 kuuga Ülemiste ümbersõiduraudtee, ilmneb Tallinna ja ehitusfirma teadetest.

Ümbersõiduraudteede rajamine on ettevalmistavaks tööks Järvevana teed ja Peterburi maanteed ühendava autotunneli ning kergliiklustunnelite rajamiseks.

Nordecon Infra AS sõlmis Tallinna linnaga, keda esindavad Tallinna Kommunaalamet ning Teede Projektijuhtimise AS, lepingu, mille kohaselt rajab koos OY VR – Rata AB Eesti Filiaaliga Ülemiste liiklussõlme ajutise ümbersõiduraudtee. Ehitusprojekti maksumus on 45,15 miljonit krooni ning tööde lõpetamise tähtaeg on 22. juuni 2011. 

 “Tööd toimuvad kahes etapis, mille käigus rajame kaks 1038 meetri pikkust paralleelset ajutist raudteed,” ütles Nordecon Infra ASi juhatuse esimees Erkki Suurorg. “Ajutist raudteed on vaja selleks, et ehitada põhiraudtee alt läbi uus autode tunnel, mis valmib eeloleval talvel, kahe raudtee ehitusetapi vahel. Lepingu järgne maksumus koos käibemaksuga on 45,15 miljonit krooni.”

 “Tööde esimene etapp algab augusti keskel ning kestab novembri keskpaigani,” selgitas Nordecon Infa ASi projektijuht Alvar Kraut. “2010 sügisel teeme mullatööd, ehitame raudtee muldkeha, ajutised raudteed, kontaktliini ning side ja automaatika. Tööd jätkuvad 2011 kevadel, aprillis, mil taastame kontaktliini, side ja automaatika pearaudteel ning demonteerimine ja utiliseerimine ajutise raudtee.”

 

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785