16. juuli 2010
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Emajõe kaldakindlustuse rekonstrueerivad TAVT ja Timorehitus

Tartu jätkab 33,5 miljonilise Emajõe kallaste korrastamise projektiga. Lisaks Emajõe tänava rekonstrueerimisele alustatakse jõeäärsete kaldakindlustuste uuendamisega Kroonuaia silla ja Vabadussilla vahelisel lõigul.

Kroonuaia silla ja Vabadussilla vahelisel alal Emajõe kaldakindlustuste rekonstrueerimise riigihanke võitis OÜ TAVT ja Timorehitus OÜ ühispakkumus maksumusega 3 169 728 krooni.

Rekonstrueerimise käigus ehitatakse Emajõe paremkaldal lagunenud betoonkindlustuse asemele uus sarnase väljanägemisega betoonrinnatis.

Tänavaäärne kõnnitee saab betoonkivikatte ja uue valgustuse.

Vasakkaldale laotakse looduslähedane munakividest kaldakindlustus ja rajatakse uus valgustus, olemasolev kõnnitee kaetakse betoonkividega. Lisaks täiendatakse seal haljastust ja paigaldatakse viis kiikpinki.

Kaldakindlustuse rekonstrueerimine kahe silla vahelisel lõigul on II etapp EASi kaudu Regionaalarengu Fondist  rahastatavast projektist "Emajõe kaldakindlustuste rekonstrueerimine ja jõeäärsete teede korrastamine".

Projekt hõlmab veel Emajõe tänava rekonstrueerimist ja jõe vasakkalda korrastamist lõigus Võidu sillast Turu sillani. Tööde lõpptähtaeg on 2011.

aasta november. Projekti kogumaksumus on 33,5 miljonit krooni, millest Tartu omaosalus moodustab 11,5 miljonit krooni.

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785