15. juuli 2010
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Uus Maa: Harjumaa kinnisvaraturg on muust Eestist pool aastat ees

Uus Maa Kinnisvara tegevjuht Mika Sucksdorff selgitas, et kui Tallinnas algas langus ligi pool aastat enne, kui mujal Eestis, siis turu stabiliseerumisega on sama lugu.

Ta selgitas, et kogu Eestit hõlmav statistika erineb mõnevõrra Harjumaa omast. Harjumaa tehingute maht on 2010.a. esimesel poolaastal kasvanud +36.6% võrreldes eelmise aasta sama perioodiga ning tehingute koguväärtus +6.6%. Samal ajal langesid mõnes piirkonnas hinnad veel tänavu aasta alguses.

"Põhjus on selles, et kui Harjumaal saavutati eelmise aasta jaanuaris tehingute arvu põhi ning hinnapõhi saavutati juulis 2009, siis teised Eesti linnad saavutasid tehingute arvu ja hinnapõhja mitmekuulise nihkega," märkis Sucksdorff ning selgitas, et mujal Eestis on hindade langus jätkunud veel esimese poolaasta vältel mis näitab kogu Eesti statistikas nagu vähenemist.

Maa-ameti esialgse statistika kohaselt oli kinnisvara ostu-müügitehingute maht tänavu esimesel poolaastal 8,58 miljardit krooni ehk neli protsenti väiksem võrreldes eelmise aasta esimese poolega.

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785