13. juuli 2010
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Pindi: Kohtla-Järve korterid kaotasid hinnas pea 27%

Kohtla-Järve elamispindade keskmine ruutmeetrihind langes juunis maiga võrreldes ligi 27%, buumitipuga võrreldes on hinnalangus 83%, selgub Pindi Kinnisvara turuülevaatest.

Surve Kohtla-Järve korteriomandite hindadele on jätkuv, samas meelitavad madalad hinnad lisaks kodumaistele investoritele ka Soomest ja Rootsist pärit kinnisvaraostjaid, kes mõnekümne tuhande krooni eest otsivad elamiskõlbulikku korterit. Kohtla-Järvel langes keskmine ruutmeetrihind 960 kroonini (-26,6%), tehinguid toimus juunis 31 (mais 41).

Tartu

Tartus on viimane periood olnud huviliste poolt võrreldes eelmiste kuudega mõnevõrra passiivsem. Tehinguaktiivsus on kõrgeim endiselt korteritega, tehinguhinnas on märgata väikest langust. Eluruumi üüripindu on turul võrreldes eelmiste aastatega vähem, üürihinnad on sellele vaatamata viimaste aastate madalaimad. Ka nõudlus on hetkel veel madal. Äripindade üüriturg on püsinud stabiilse aktiivsusega, olulisi muudatusi märgata ei ole, seda nii aktiivsuse kui üürihinna mõistes.

Tartus langes ruutmeetrihind juunis -6,3% - 11 600kr/m. Tehinguid tehti juunis 100 (mais 80). Võrreldes hinnatipuga veebruaris 2007 on langus 39%.

Pärnu

Juunikuus oli Pärnus aktiivne üüriturg, mida oluliselt mõjutas Pärnus toimunud rahvusvahelised Hansapäevad ning sellest tulenevalt üüripindade nõudlus ületas pakkumise. Juunikuus domineerisid tehinguid 1-2 toaliste korteritega, mis asusid kesklinnas või rannarajoonis.  Jätkuvalt olid atraktiivsed maamajad hinnaga kuni 500 000 krooni.

Pärnu langes keskmine ruutmeetrihind 2,7% - 10 780 kr/m². Tehingute arv oli juunis 37 (mais 57).  Võrreldes hinnatipuga mais 2007  on langus 52%.

 

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785