8. juuli 2010
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

EKI prognoos: Ehitustööde maht 2013. aastaks 33 miljardit krooni

Eesti Konjunktuuriinstituudi juhtivteadur Leev Kuum ütles majandusarengu prognoosi tutvustades, et 82% ekspertidest ootab aasta lõpuks ekspordimahu kasvu.

Hinnangud Eesti majanduse kasvumootorile väliskaubandusele on , hinnangud on arengu suhtes kõige positiivsemad, rääkis Kuum. "82% ekspertidest on seda meelt, et kuue kuu pärast on ekspordimaht suurem kui praegu," täpsustas ta.

Pikema ajaliselt ettevõtete arenguid puudutavad trendidest kõneldes ütles Kuum,  et kõige kiiremini taastub tööstustoodang. "Kui protsente kokku liita ja arvestada, siis 2012 peaks maht olema buumi tasemel, jaemüük sellele tasemele nii kiiresti ei jõua," sõnas Kuum.

Ehitustööde maht peaks prognooside järgi 2013. aastaks ulatuma 33 miljardini. "Sellist buumiaegset ehitustööde taset oodata ei ole," kinnitas ta.

Kaubakäibe bilansi paranemistrend võib muutuda, mistõttu on Eesti oludes olulisem jälgida ekspordi osakaalu selles, märkis teadur. Impordi kohta võib arvata, et buumiaegsele tasemele see ei jõua, lisas ta

Jaga lugu
Ehitusuudised.ee toetajad:
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785