5. juuli 2010
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Rautakesko jäi 38 miljoniga kahjumisse

K-rauta kaubamärgi all tegutseva Eesti juhtiva ehitus- ja kodukaubamajade operaatori Rautakesko ASi käive kahanes eelmisel aastal rohkem kui viiendiku võrra, aga ulatus siiski ligi miljardi kroonini, selgub ettevõte äsja avaldatud majandusaruandest.

Rautakesko lõpetas majandusaasta 38 miljoni kroonise kahjumiga. Aasta varem oli kasum üle 14 miljoni krooni.

Rautakesko teatel kahanes ehitusturg samal ajal 28%. „Ettevõtte müügimahtude kahanemine on kooskõlas majandusolukorraga ja seotud eelkõige jätkuva langusega ehitussektoris,“ ütles Rautakesko juhatuse esimees Alo Ivask. 2009. aastal oli ettevõte käive 993 miljonit krooni. 

Müügikäive eraklientidele langes 4,8%, mida ettevõte peab heaks tulemuseks.  „Vaatamata müügimahtude üldisele langusele oleme säilitanud turuliidri positsioon. Näeme, et strateegiline otsus suunata oma tegevusi senisest enam  eraisikutele, on end rasketes tingimustes ära tasunud," ütles Ivask.

Müügi osakaal eraklientidele on viimase kahe aastaga kasvanud ning moodustas mullu  54% ettevõtte käibest. Eelneva kahe aasta jooksul on K-Rauta avanud üle Eesti neli uut kauplust.

Mullu avati uus kauplus Valgas ning laiendati Tallinna Haabersti kauplust. Kokku investeeris Rautakesko AS ettevõtte arengusse 2009.aastal omavahenditest 34,4 miljonit krooni.

Majanduskeskkonnaga kohanemiseks on Rautakesko AS optimeerinud kaubavarusid ja vähendanud tegevuskulusid. Töötajate arv jäi samale tasemel 2008. aastaga. Ettevõttel on Eestis kokku 9 K-rauta kaubamärgi all tegutsevat kauplust, kus töötab ligi 460 inimest.  

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785