Skanskalt Viru tööstuspargi I etapp sügiseks

Täna hakkab kerkima Virumaa 320 ha suurune tööstuspark, projekteerijaks AS K&H, ehitajaks Skanska EMV AS, teatab tööstuspargi esindus.

 MTÜ Virumaa Tööstuspark ehitab EASi toel Narva piirkonna esimest kaasaegsete teede ja tehnovõrkudega varustatud ettevõtluspiirkonda, esimene etapp valmib 2010.a. sügisel. Projekteerimistööd tegi AS K&H, ehitustöid teostab Skanska EMV AS.

Tänasel üritusel pannakse nurgakivi Virumaa Tööstuspargile ning kohalolijate hulka kuuluvad regionaalminister Siim Kiisler, Ida-Viru maavanem Riho Breivel, Vaivara valla volikogu esimees Heiki Luts, Skanska EMV juhatuse liige Alar Kullison ja Virumaa Tööstuspargi juhatuse esimees Priit Kotkas.

Käesoleva aasta novembris valmib ettevõtluspiirkonna esimene etapp ca 40 ha suurusel alal. Ettevõtluspiirkond on loodud täitmaks täna turul valitsevat tühimikku kaasaegsete teede ja tehnovõrkudega varustatud tööstus- ja ärimaa osas Narva piirkonnas.

MTÜ Virumaa Tööstuspark liikmeteks on Vaivara vald, KA Vaiko AS ja Nordland OÜ. 

Skanska EMV AS on Skanska Oy tütarfirma, mis on Skanska esindus Eestis. Alates 2000. aastast Skanska kontserni kuulunud Skanska EMV on üks Eesti suurimatest ehitusfirmadest. Firmas töötab 240 inimest ja selle käive oli 2009. aastal ligikaudu 49,2 miljonit eurot. 

Virumaa Tööstuspark on üks osa suuremast Narva Futura projektist, mis hõlmab ca 320 ha suurust piirkonda. Narva Futura eesmärgiks on Narva ja Narva-Jõesuu linna vahel välja ehitada terviklik moodne elu- ja ettevõtluskeskkond: alale on planeeritud väikeelamu-, korter-,  tööstus- ja kaubandusala ning tulevase linnaruumi keskus.

Osale arutelus

Ehitus­uudised.ee toetajad:

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi ehitusuudiseid sotsiaalmeedias:

RSS

Ehitus­uudised.ee toetajad:

Teabevara ehitus­spetsialistile

Valdkonna tööpakkumised

Ehituse erilehed