Piirde odavpaigaldaja ja Hiina materjal röövivad raha

Piirdeaedade paigaldamisel lööb välja omanike hinnatundlikkus, ent odavat Hiina materjali ja nurgataguseid paigaldajaid tuleks spetsialistide sõnul igal juhul vältida, nagu ka ise paigaldamist, mis hinnavõitu tuua ei pruugigi.

„Hiina kaupa taunin täielikult. Olen seda vaid paar korda paigaldanud, kui tellija on ise eelnevalt materjali ära ostnud,“ märkis Haljastusgrupp OÜ juhataja Kaido Kangur. "Ise pusides ei pruugi sugugi odavamalt hakkama saada, kui normaalse kvaliteediga vastupidavad aeda soovitakse. Ehituspoe projektiosakonnas olen kuulnud majaomanike aiaehitusplaane, mis peast kinni haarama sunnivad," lisas ta. Pealegi võivad firmade hinnapakkumised olla praegu väga erinevad, hoiatas ta.

Aiaekspert OÜ tootmisjuht Priit Abiram lisas, et hooldustööd väravatele ja automaatikale on igal juhul vajalikud. Enne ostuotsuse tegemist tasub võtta 3-4 erinevat pakkumist.

Kuidas piirdeaia materjali ja paigaldamisviisi valida ning mida tasuks veel tähele panna, selle kohta loe tänase Äripäeva paberväljaande ehitusrubriigist.

 

Osale arutelus

Ehitus­uudised.ee toetajad:

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi ehitusuudiseid sotsiaalmeedias:

RSS

Ehitus­uudised.ee toetajad:

Teabevara ehitus­spetsialistile

Valdkonna tööpakkumised

Ehituse erilehed