15. juuni 2010
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

KMG Ehitusel teletorn aastaga korras

Täna hakkas KMG Ehitus ligi saja miljoniga renoveerima Tallinna Teletorni, aega on järgmise aasta juulini, ilmneb teletorni teatest.

Tallinna Teletorni renoveerimistöid teostab AS KMG Ehitus. Ehitustööde maksumuseks on 88,4 miljonit krooni. Renoveeritud teletorn avatakse külastajatele 2011 aasta juulis. Täna tutvustasid Sihtasutuse Tallinna Teletorn tulevane juhataja Riina Roosipuu ning majandus- ja kommunikatsiooniminister Juhan Parts teletornis tehtavaid uuendusi ning avasid pidulikult ehitustööd.

 Tallinna Teletorni renoveerimistööde käigus kujundatakse ümber teletorni sissepääsuala, asendatakse liftid ja suur osa tehnosüsteemidest ning rekonstrueeritakse 170 m kõrgusel asuv vaateplatvorm ja selle kohal olev 22.korrus, mis on seni külastajatele suletud olnud.

 „Teletorn on Eesti lähiajaloo üks olulisemaid maamärke, mille rekonstrueerimise käigus taastatakse tema roll külastusobjektina nii Eesti elanike kui turistide jaoks. Renoveeritud teletorni ekspositsioonid hakkavad pakkuma külastajatele vaadet Eesti minevikku, olevikku ja tulevikku,“ ütles Tallinna Teletorni juhataja Riina Roosipuu.

 Teletorni magnetiks on olnud ja jääb kindlasti 21. korruselt avanev vaade, mille nautimist muudavad põnevamaks objekte tutvustavad multimeedia lahendused võimaldades vaadata ka ajas edasi ning tagasi. Ühtlasi hakkab teletorni vaateplatvormil külastajaid kostitama väike kohvik. 22. korrusel avatakse Eesti teadus- ja kultuurisaavutusi tutvustav püsiekspositsioon. 21. korruse vaadet ja ekspositsiooni vahendavad erinevat tüüpi robotid. „Renoveeritava teletorni näol on tegemist Eestis esimese avaliku kohaga, kus ekspositsiooni tutvustamisse on kaasatud robotid,“ märkis Roosipuu.

 KOKO Arhitektide juhataja Andrus Kõresaare sõnul saavad soovijad proovile panna oma kõrgusetaluvust 170 m kõrgusel klaaspõrandal seistes ja otse enda alla vaadates. „Arvestades Tallinna Teletorni silmapaistvat arhitektuurset lahendust, unikaalset kontseptsiooni ja elamuslikke esitlusviise, saab Teletornist kindlasti üks külastatavamaid turismiatraktsioone Eestis,“ lisas Kõresaar.

 Rõhutamaks teletorni märkimisväärset rolli Eesti ajaloos on teise korruse ekspositsioonisaali kavandatud torni ajalugu kajastav videoekspositsioon. Teletorni esimesele korrusele luuakse Teletorni telestuudio ehk külastajatele telesaadete tegemise võimalus ning lastele mõeldud robotite meisterdamise tuba.

  

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785