9. juuni 2010
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Transpordifirma: näeme tugevat ehitusmaterjali ekspordi kasvu

Oleme täheldanud suurt ehitusmaterjalide ekspordi kasvu, rääkis transpordi- ja ekspedeerimisfirma AS Viru Trans juhataja Tõnu Läänemets.

„Raske öelda, palju seal nüüd re-eksporti või naftatransiit on, aga oleme täheldanud ehitusmaterjali tööstuse suurt ekspordi kasvu,“ ütles Läänemets. 

Mis selle tingib? „Paistab, et ehitusmaterjalitööstus Eestis on väga tugev eksportija Soome, Rootsi ja Norra turule, kui võtta just raudbetoontooteid ja muud sarnast,“ vastas juhataja. Ta lisas, et tööd on loodetavasti ka edaspidi. „Paistab, et peale juulipuhkust, mis on Euroopas levinud, ikkagi uuritakse maad ja võetakse hinnapakkumisi meilt,“ selgitas ta. 

Eestisiseseid vedusid korraldab Viru Trans vähesel määral ning nende kohta ütles Läänemets, et praegu pakub riigisisestel vedudel tööd peamiselt teedeehitus. „Igal pool on autod teede ääres. Sisetranspordist on küll praegu teedeehitus see, mis tööd pakub.“

2010. aasta aprillis suurenes kaupade eksport eelmise aasta aprilliga võrreldes jooksevhindades 35% ning import 16%. Ekspordi kasv oli nii suur viimati 2006. aasta juunis.

Aprillis eksporditi Eestist kaupu 10,5 miljardi krooni väärtuses ning imporditi Eestisse 10,8 miljardi krooni eest, teatas statistikaamet. Eelmise aasta aprilliga võrreldes suurenes eksport 2,7 miljardit krooni ning import 1,5 miljardit krooni.

 

Jaga lugu
Ehitusuudised.ee toetajad:
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785