3. juuni 2010
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Lauluväljaku renoveeritud tuletorn avatakse täna

Tallinna lauluväljak avab täna renoveeritud tuletorni, mille tööd läksid ühtekokku maksma 1,3 miljonit krooni.

EASi ja Tallinna linna poolt finantseeritud tuletorni renoveerimine läks ühtekokku maksma 1,3 miljonit krooni, vahendas ERR uudised. Lauluväljak valmis 1960. aasta 15. üldlaulupeoks, mille avamisest möödub 19. juunil pool sajandit.

Alar Kotli koostatud projekti põhjal alustati lauluväljaku ehitust 1958. aasta sügisel, 1960. aasta kevadel jõuti laululava ehitamisel kõige vasutusrikkama faasini, tollel ajal ennekuulmatu - hüperboolse paraboloidi kujulise - lava püstitamiseni.

Renoveeritud tornis loovad õdusa miljöö rõdude klaasist lükanduksed ja meeleolukas fotonäitus.  

Jaga lugu
Ehitusuudised.ee toetajad:
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785