2. juuni 2010
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Fassaaditööde hinnad kulunud poole väiksemaks

Karso Ehitus OÜ omanik Sergei Gladkov rääkis, et tööde hinnad on tipuaegadega võrreldes poole väiksemaks kahanenud ning kliendid on jõudnud tõdemuseni, et kõige odavama firma valimisega kaasnevad riskid.

2002. aastast turul tegutsenud ja muu hulgas ka fassaaditöid pakkuval ehitusfirmal Gladkovi sõnul suve esimeseks pooleks tööd jätkub ning klientidepoolne huvi on olemas. “Kõik firmad on hinnas järele andnud. Võrreldes hinnatipuga, mil fassaaditöid tehti 800–1000 krooni ruutmeeter, on hinnad langenud olenevalt materjalist isegi 400 kr/m2 eest,” märkis ta.

“Krohvisüsteemiga polü­stürool on soojustusmaterjalidest kõige odavama hinnaga, tulepüsivuse suhtes kindlam kivivill on kallim. Kui vahtpolüstürooli ruutmeetrihind on 50, siis villal 150 kr/m2,” lisas ta.

Ruutmeetri hindu võrreldes tuleb kliendil teada, et erinevad pakkujad kasutavad kalkulatsiooni tehes erinevat metoodikat. Näiteks mõõdavad krohvijad hinnapakkumist tehes aknapinnad enamasti sisse, tuulutusega fassaadisüsteemide pakkujad aga ruutmeetrihinda pakkudes on aknapinnad välja jätnud. Siit võib tulla kuni 20protsendiline hinnavahe.

Gladkovi sõnul on tellijad jõudnud tõdemuseni, et kõige odavamat firmat pole mõtet võtta. “Eks tellijal on ikka kiusatus, kui pakutakse odavat hinda. Meie poole aga on pöördunud hädas korteriühistuid, kes on raha ette maksnud, firma on ära kadunud ja tööd on pooleli jäänud. Tuleb vaadata firma tausta ja ajalugu,” lausus ta.

Karso Ehituse omaniku sõnul on nende firma pakkunud järelmaksuvõimalusi korteriühistutele, kes pole soovinud laenu võtta. “Korteriühistud on korralikud maksjad, meil pole probleeme olnud,” ütles Gladkov.

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785