5. mai 2010
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Aprillis kinnisvaratehinguid palju enam

Võrreldes eelmise aasta aprilliga, kasvas Tallinnas kinnisvaratehingute hulk üle kolmandiku, veduriks elamumaaturg, teatab 1 Partner Kinnisvara oma kuuülevaates.

Tänavu aprillis tehti Tallinnas kinnisvaraga 897 tehingut, mis on 37% enam kui mullu samal ajal. Eelmisel aastal oli see näitaja 655. Võrreldes selle aasta märtsiga, tehti aprillis tehinguid kuuendiku võrra rohkem.

Tallinnas muutus kevadega senisest oluliselt aktiivsemaks elamumaaturg - aprillis tehti mullusest 43% enam tehinguid.

 1Partner Kinnisvara maade ja majade grupijuhi Ville Värk’i sõnul on huvi elamukruntide vastu viimased kolm kuud pidevalt tõusnud, eriti hästi lähevad kaubaks tehnovõrkudega varustatud Pirita, Nõmme ja Merivälja kõrghaljastusega krundid, mille hinnatase ei ületa 1,5-2,0 miljoni piiri.

“Siiski on elamukruntide tehingute arv võrreldes 2005. aastaga ligi kolm korda väiksem, mille üks peamisi põhjuseid on pankade range poliitika hoonestamata maale laenu andmisel,” ütles Värk.

 1Partner Ehitus tegevjuhi Üllar Hinno sõnul on tellijad ka ehitusturul aktiviseerunud. “Suurte ehituskontsernide poolt värskelt alustatud elamuarendusprojektid on andnud julgust ka väiksematele arendajatele. Kui eelmisel aastal praktiliselt eratellijate huvi ehitamise vastu puudus, siis käesoleva aasta algusest on tõsiseltvõetavate hinnapäringute arv märgatavalt kasvanud. Teadlikumad kliendid tajuvad ehitushindade madalseisu ja üritavad seda ära kasutada,” ütles Hinno.

 Kuigi Tallinnas tõusis tehingute arv tänavu I. kvartalis aastaga ligi 25% - 1409-lt tehingult 1846-le, siis oli lepingute koguväärtus võrreldes mullusega pea 150 miljonit krooni madalam.

 

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785