31. mai 2010
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Facio ja Elinord võitsid Tartu loomemajanduskeskuse hanke

Eelmisel nädalal allkirjastasid Tartu Loomemajanduskeskus ning ehitusfirmad Facio Ehituse AS ja OÜ Elinord Ehitus ehituslepingu loomemajanduskeskuse hoonete rekonstrueerimiseks.

Vastavalt Facio Ehituse AS ja OÜ Elinord Ehituse ühispakkumusele renoveeritakse miljööväärtuslik puithoone Kalevi 15 ning riikliku muinsuskaitse all olev Kalevi 17 hoone kokku 14,6 miljoni krooniga, teatas Tartu linnavalitsus.

Mõlemad hooned kuuluvad Karlova linnaosa miljööväärtusega piirkonda.

Hoonete kogumahust üüritakse ligi 500 m2 alustavatele loomemajandusettevõtetele ning lisaks rajatakse Kalevi 17 hoonesse multifunktsionaalne saal  konverentside, seminaride, etenduste, kontsertide, näituste ja filmiõhtute korraldamiseks.

Hoonete renoveerimist rahastatakse EASi poolt avatud loomemajanduse tugistruktuuride toetamise meetmest. Ehitustööde kogueelarve on 14,8 miljonit krooni, millest Tartu linn kaasfinantseerib 6 miljoni krooni.

Abilinnapea Jüri Sasi avaldas heameelt selle üle, et loomemajanduskeskuse hoonete renoveerimine reaalselt pihta hakkab. "Ootame põnevusega, millised pärlid kooruvad neist kahest praegu väga kehvas seisus majast. Lisaks annab nende majade korda tegemine ka parema võimaluse arendada suuremate sammudega edasi loomemajanduse valdkonda Tartus," lisas Sasi.

Tartu Loomemajanduskeskuse juhi Raul Oreškini sõnul on renoveeritavate hoonete ruumidele tekkimas juba järjekord, kuna juunis lõpetab eelinkubatsioonikursuse üle 20 osaleja ning sügisel on plaanis välja kuulutada juba uus konkurss. „Kui mõned alustavad ettevõtted vajavad äri alustamiseks ruume kohe, siis oleme valmis neid ajutiste ruumide leidmisel abistama,“ lisas Oreškin.

Oreškini sõnul on kogu ehitusprotsessi võimalik algusest lõpuni jälgida veebikaamerast, mis avatakse ehituse esimesel päeval. Renoveerimist alustatakse 1. juunil. Kalevi 15 hoone valmib hiljemalt 28. veebruaril 2011 ja Kalevi 17 hoone hiljemalt 31. oktoobril 2011.

Loomemajanduskeskus, mis avati 2009. aastal,  pakub inkubatsiooniteenust ning koolitust noortele loovettevõtjatele. Keskuse esimeses hoones tegutseb kaheksa alustavat ettevõtet. Lisaks on avatud kaks galeriid ning kohvik. Peale Kalevi 15 ja 17 renoveerimist on võimalik kompleksis majutada kuni 40 loomeettevõtet.

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785