27. mai 2010
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Skanska: mõnes sektoris võib tulla palgatõus III kvartalis

Skanska EMV juhatuse esimehe Andres Aaviku sõnul sel aastal üleüldist palgatõusu tulekul pole, ent mõne valdkonna töötajate palk võib siiski kasvada.

"Mõnes sektoris võib-olla tõstame palku kolmandas kvartalis, aga üldiselt sel aastal mitte. Praegu katsume töö olemasolevate töötajatega ära teha ning neid koormata," rääkis Aavik. "Ehituses on väga selge vahe sees, mis toimub hoonete ehituses ning mis keskkonna- ja infraehituses - üks sektor on selgelt alakoormatud ja teine ülekoormatud," lisas ta. 

Ehitajate palk sõltub Aaviku sõnul pakkumise-nõudluse tasemest. "Turul on hulgaliselt töötuid ehitajaid, kes on kvalifitseeritud ja valmis tegema sama tööd madala hinna eest. Muidugi sõltub kõik konkreetsest inimesest, häid töötajaid tuleb hoida ja neile vastavad tingimused luua," lausus ta.  

Seve Ehituse AS juhatuse esimees Vello Enniste vastas küsimusele töötajate võimaliku palgatõusu ajast järgmiselt:  "Aga me ei ole palku alandanudki! Eesti turul me viimaseil aastail pole praktiliselt tegutsenud. Töötajate palgad on samal tasemel olnud."  

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785