Narva Kolledž saab täna nurgakivi

27. mail pannakse Narva raekoja platsil nurgakivi Tartu Ülikooli Narva Kolledži uuele õppehoonele, mille ehitab Nordecon Ehitus.

Narva kolledži uue hoone autorid on arhitektid Katrin Koov, Indrek Peil, Siiri Vallner. Hoone asub kunagise börsihoone ja kahe selle taga asunud hoone krundil ning selle uue õppehoone fassaad meenutab börsihoone fassaadi. Uue õppehoone fassaad markeerib nii visuaalselt kui ruumiliselt endise börsihoone asupaika.

Hoonet rahastatakse Euroopa Regionaalarengu Fondi vahenditest, seda ehitab Nordecon Ehitus.

Põhja-Euroopa barokk-pärliks nimetatud Narva vanalinn hävitati 1944. aasta märtsis. Kolledži uus, endise börsihoone kohale kerkiv hoone on viimase kahekümne aasta esimene katse vanalinna taaselustada.

Osale arutelus

Ehitus­uudised.ee toetajad:

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi ehitusuudiseid sotsiaalmeedias:

RSS

Ehitus­uudised.ee toetajad:

Teabevara ehitus­spetsialistile

Valdkonna tööpakkumised

Ehituse erilehed