27. mai 2010
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Narva Kolledž saab täna nurgakivi

27. mail pannakse Narva raekoja platsil nurgakivi Tartu Ülikooli Narva Kolledži uuele õppehoonele, mille ehitab Nordecon Ehitus.

Narva kolledži uue hoone autorid on arhitektid Katrin Koov, Indrek Peil, Siiri Vallner. Hoone asub kunagise börsihoone ja kahe selle taga asunud hoone krundil ning selle uue õppehoone fassaad meenutab börsihoone fassaadi. Uue õppehoone fassaad markeerib nii visuaalselt kui ruumiliselt endise börsihoone asupaika.

Hoonet rahastatakse Euroopa Regionaalarengu Fondi vahenditest, seda ehitab Nordecon Ehitus.

Põhja-Euroopa barokk-pärliks nimetatud Narva vanalinn hävitati 1944. aasta märtsis. Kolledži uus, endise börsihoone kohale kerkiv hoone on viimase kahekümne aasta esimene katse vanalinna taaselustada.

Jaga lugu
Ehitusuudised.ee toetajad:
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785