18. mai 2010
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Ehituskaupluse kliendikaardiga hinnast kuni -30%

Kevadperioodil korraldavad paljud ehitus- ja aianduskauplused mitmesuguseid sooduskampaaniaid, lisaks saab kliendikaardiga tootehindadelt alla kuni 30%.

Ehitusmarketil on kliendikaart olemas, see maksab 20 krooni ning selle saab kohe ka kassast kätte. „Jooksvalt annab see kaart 5% allahindlust ning lisaks on igal kuul ka mõnel nädalavahetusel kõik tavahinnad 20% soodsamad,“ selgitab Kirke Kirsme. „–20% allahindlus ei laiene eelnevalt allahinnatud ja tellitavatele kaupadele, " räägib Devest AS Ehitusmarketi turundusdirektor Kirke Kirsme.

Ka K-rautal on olemas oma püsikliendikaart. „Hetkel oleme oma vanu kliendikaarte ümber vahetamas ning püsikliendiprogrammi täiustamas,“ ütleb Rautakesko AS-i tegevdirektor Alo Ivask. „Vana kliendikaardi vahetus uue vastu on tasuta.“ Ta räägib, et esmase kaardi vormistamine nende kauplustes maksab 25 krooni ning nii kaardi vahetusel kui uue tegemisel hakkab 14 päevaks kehtima soodustus 5%.

Püsikliendi soodustus on meil seotud ostumahtudega –  kui käesoleva aasta ostumaht ületab 10 000 krooni, siis saate soodustust 5%, kui maht ületab 50 000 krooni, saate allahindlust 7% ja üle 100 000 kroonise ostumahu puhul 10% soodustust,“ selgitab Ivask.

Angroo Ehitusmaterjalide kauplusel oma kliendikaart puudub. „Omal ajal, kui kliendikaardi vajadus päevakorda tõusis, oli meil kaalumisel, kas teha oma või liituda mõne olemasolevaga,“ ütleb AS Angroo Ehitus juhataja Sven Salben. „Valisime teise variandi ja liitusime Partnerkaardiga. Täna saab Partnerkaardi esitaja Angroo kaupluses kõikidelt tavahinnaga kaupadelt 10% soodustust.“

Ta lisab, et samadel tingimustel saab soodustust ka Eesti Omanike Keskliidu poolt välja antud Kodukaardi ettenäitaja. „Kuna Partnerkaardiga, näiteks Selveris, juba pikemat aega taolist "kogu ostu soodustust" ei rakendata, jäi kaardi esitamine veidi loiuks,“ tõdeb ta. „Nüüd, viimasel ajal, küsivad Angroo müüjad kliendilt ise kaarti näha ja paljud on rõõmsalt üllatunud, kui antakse punktide asemel reaalset allahindlust.“

AS Espaki turundusassistent Signe Tomker kinnitab, et ESPAK Grupi erakliendikaart võimaldab kahte tüüpi soodustusi: püsisoodustust ning  erisoodustusi. Korraga rakendatakse siiski ainult ühte soodustust ja mitte mõlemat korraga.

„Kaarti saades on sellele salvestatud püsisoodustus 10% ning erinevalt teistest kliendikaarte väljastavatest kauplustest, ei sõltu soodustus eelmise ega jooksva aasta ostumahust,“ ütleb ta. „Kõikjal Eestis on erakliendikaardi hinnaks 50 krooni, Swedbanki Seeniorkaardi omanikele maksab Espaki kliendikaart aga 25 krooni.“

Teine soodustus puudutab tema sõnul pakkumisi erinevatele materjalidele ja kaupadele. „Püsiklientide jaoks on pidevalt müügil eriti soodsate hindadega kaubad, ehk siis -15...-30% jaehinnast,“ kinnitab Tomker. „Nende pakkumistega on võimalik tutvuda kliendilehes, kodulehel, neid uuendatakse reeglipäraselt ja saadetakse postiga erinevate meediaväljaannete vahele lisatuna.“ Lisaks Espaki oma kliendikaardile annavad 10 %-lise soodustuse ka Swedbanki Seeniorkaart (tasudes kaupade eest kaardiga) ning Eesti Omanike Keskliidu poolt välja antav Kodukaart.

 

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785