17. mai 2010
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Väliseestlane otsib 600-miljonilise tivoli rajamiseks investoreid

Kanadas elav väliseestlane Raoul Langvee otsib läbi kohaliku kogukonna investoreid Tallinnasse Kopli lahe äärde kavandatavale lõbustuspargile, mille maksumuseks hindab ta 50 miljonit USA dollarit, vahendas kinnisvaraportaal City24.

Kanada eestlaste ajaleht Eesti Elu avaldas aprillikuu lõpus OÜ Tallinna Tivoli pressiteate, kus tutvustatakse tivoli rajamise plaane ja otsitakse investoreid.

"Pakume investeerimisvõimalust 50 korda 5000 dollarit. Investorid saavad 60-protsendilise osaluse firmas enne sildfinantseerimist, pärast seda on nende osalus 18 protsenti. Saadavaid vahendeid kasutatakse peamiselt detailplaneeringu tegemiseks, lõbustuspargi projekteerimiseks ja üksikasjaliku äriplaani koostamiseks," seisab teates.

Investeeringute hetkevajadus on 250 000 dollarit ning firma pakub enda väitel potentsiaalsetele investoritele suurt tasuvust, põhikapitali osalust, selget väljumisplaani ja teatud garantiisid, mis on omased vaid sellistele ettevõtetele.

Tallinna Tivoli, mille kohta puudub City24 andmetel seni info nii äriregistris kui krediidiinfos, esitas sel kolmapäeval Tallinna linnavalitsusele taotluse detaiplaneeringu algatamiseks. Taotlus puudutab Kopli lahe ääres Paldiski maanteest mere poole jäävat krunti aadressil Paldiski maantee 80b.

Taotluse esitas Tallinnas Tallinna Tivoli nimel Kalev Kallemets, kes kuulub Eesti Elus ilmunud pressiteate põhjal firma juhtkonda. Samadel andmetel on ettevõtte kolmas juht diplomeeritud ehitusinsener Priit Aakre.

Firma eesmärgiks on teenindada 600 000 inimest aastas. Lõbustuspark on plaanis avada 2013. aastal ning praegu käib töö professionaalsete konsultantidega pargi disaini, teema ja väljanägemise kallal.

 

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785