17. mai 2010
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Toompark: 0-vastutusega kindlustus igati ahvatlev

Olen aastakümneid oma kodu kindlustanud ja veel kunagi pole mulle pakutud sellist kindlustust, kus omavastutus on 0, kirjutab kinnisvaraekspert Tõnu Toompark oma blogis.

Ma ei tea, miks keegi seda pole teinud ja mis konks selle asjaga on? Ma arvan, et pole võimalik kokku arvutada summat, mis olen nende aastate jooksul erinevatele kindlustusseltsidele maksnud. Tegelikult polegi see tähtis. Minu jaoks on tähtis olnud see, et kui ikka kahju on kümned tuhanded, siis kindlustus mulle selle hüvitab, sest mul pole kommet pidevalt 50 000 varuks hoida, et äkki juhtub midagi ... Olengi ostnud kindlustuseltsilt kindlustunnet...

On olnud ka mõned kahjujuhtumid. Kuna elan kortermajas, siis tavapärased on veekahjud. Kusjuures võin öelda, et meie maja juhtumid on puhtalt inimeste lohakus. Kellelgi on veel nii vana kraanikauss, et ülejooksu polegi ja keegi vahetab suvel radikaid, siis sõidab ise ära ja kui ühistu torudesse vee sisse laseb, ongi uputus käes. Ja vesi oskab endale paneelmajas ka sellise tee leida, et vahepealsed 3 korrust on kuivad ja 4 korrust allpool on loik keset tuba.

Nüüd siis 0-vastutusega kindlustus, mis tundub igati ahvatlev. See on vähemalt üks selgesti mõistetav eelis, sest kodukindlustuse puhul on ju igasugu keerulised nüansid ja tavainimesena oskavad vähesed lugeda läbi kindlustustingimused sõna-sõnalt ja 100% ka aru saada.

Aga sellegipoolest. Muutsin oma kindlustuslepingud just sellepärast, et selline tavaline veekahju (tapeedivahetus, lae värvimine ja hea juhul ainult põrandaliistude vahetus) jääbki 3000 piiresse ja kui kindlustusselts kannab arvele ainult 500 krooni, on kuidagi loll tunne, et maksin ja maksin, kahju on 3500 krooni, aga raha saan 500 krooni. Selle eest ei saa isegi uut tapeeti osta.

Seega soovitan soojalt, sest üks väike veekahju võib ikka tuju täitsa ära võtta ja tuju maksab ka ju midagi...

Jaga lugu
Ehitusuudised.ee toetajad:
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785