1Partner: odavat suvilat ostes saad vaid krundi

Kinnisvaraportaalis City24 oli mai esimesel nädalal vaadatuim objekt Salmistus asuv ümarpalgist suvila, mida vaadatud ligi 3000 korda. Suvilat vahendav OÜ 1Partner Kinnisvara Tallinn maakler-konsultant Kaili Tamm ütleb, et see suvila ongi populaarseimate objektide hulgas oma asukoha tõttu.

Salmistu on läbi aegade olnud väga hinnatud mereäärne suvituspiirkond. Nii on ka tänavu ning Salmistu, Kaberneeme ja Andineeme on kujunenud kõrgelt hinnatud piirkondadeks. „Reegel on ikka see, et mida lähemale merele, seda kallim on hind,“ selgitab Tamm ning lisab, et seetõttu leiabki praegu kindlasti kõige soodsamaid pakkumisi merest kaugemal asuvatest Kiisalt, Luigelt ja ka Laitsest.

Kuid võrreldes Salmistuga, kus on ainult üksikuid pakkumisi, leiab madalama hinnaga pakkumisi ka tuntud merelähedastest piirkondadest, mis jäävad Tallinnast lääne suunda – Väänast, Keila-Joalt ja Laulasmaalt. Just pakkumiste rohkuse tõttu on sealsetes piirkondades hinnad tunduvalt madalamad.

„Paraku jälitab neid piirkondi nõukaaegne suvilapiirkonna miljöö – väikesed krundid, vähe privaatsust – üldjuhul ei ole krundil oleva vana kopitanud suvilaga muud midagi peale hakata, kui maha lõhkuda ja uus ehitada,“ räägib Tamm. Seega ongi seal ainult krundi väärtus, nendib ta.

Loe pikemalt tänasest Äripäevast.

Osale arutelus

Ehitus­uudised.ee toetajad:

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi ehitusuudiseid sotsiaalmeedias:

RSS

Ehitus­uudised.ee toetajad:

Teabevara ehitus­spetsialistile

Valdkonna tööpakkumised

Ehituse erilehed