14. mai 2010
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Narva saab ligi 42 miljonit tööstusalade arenduseks

EAS kinnitas eelmisel nädalal kahe Narva Linnavalitsuse projekti rahastamise kokku ligi 42 miljoni krooni ulatuses.

Projekti „Tehnilise infrastruktuuri ehitamine tööstuslikul territooriumil Kerese, Linda ja Suur-Aguli tänavate vahelisel maa-alal“ kogumaksumus on 18,2 miljonit krooni, millest Narva LV omafinantseering on 2,7 miljonit ja programmi toetus on 15,5 miljonit krooni.

Projekt oli esitatud Piirkonna konkurentsivõime tugevdamise meetmesse 2009.a. lõpus. Projekt on plaanis viia ellu 2010.aasta lõpuks.

Projekti realiseerimise järgselt likvideeritakse Narva kesklinna tööstusala kaks peamist kitsaskohta. Rekonstrueeritakse ja pikendatakse Suur-Aguli tänavat (mis hetkel osaliselt ei ole kasutatav), mis võimaldab erinevatele ettevõtetele tagada ligipääsu oma kruntidele ning ühtlasi suurendab oluliselt piirkonna turvalisust. Teiseks, lahendatakse infrastruktuuri teenuste pakkumise probleem: kõigile olemasolevatele ettevõtetele ning potentsiaalsetele uutele ettevõtetele luuakse võimalus ise otse liituda erinevate kommunikatsioonidega (vesi, küte jne), mistõttu on tagatud vastavate teenuste normaalne ning tõrgeteta pakkumine.

Projekti otsesteks kasusaajateks on Narva kesklinna tööstusalal tegutsevad 6 suure ekspordipotentsiaaliga ettevõtet ning Narva kesklinna tööstusala ettevõtete töölised (ligi 644 inimest). Projekt loob eeldused Narva kesklinna tööstusalal ühe aasta lõikes 31 ning kolme aasta lõikes 264 uue töökoha tekkeks. Samuti suurenevad erasektori investeeringud ühe ja kolme aasta lõikes vastavalt ligikaudu 3 ja 7 miljonit krooni, kokku seega ligi 10 miljoni krooni võrra.

EAS-ilt sai rahastamiseotsuse ka projekt „Narva Kadastiku 39 tööstusala taaskasutusele võtmise ettevalmistamine, I etapp: juurdepääsutee (Kadastiku tn) ja tänavavalgustuse rajamine“, mis esitati piirkonna konkurentsivõime tugevdamise meetmesse 2009. aasta lõpus.

Projekti kogumaksumus on 31,1 miljonit krooni, millest Narva LV omafinantseering on 4,7 miljonit ja programmi toetus 26,4 miljonit krooni. Projekt on plaanis viia ellu 2010.aasta lõpuks.

Rekonstrueeritav Kadastiku tänava lõik asub Narva linnas Elektrijaama tee ja Kadastiku tänava ristmikust kuni Nahavabriku tänavani. Tänav on 7m laiuse tsementbetoonkattega, mis on halvas seisus, teekattemärgistus ning kergliiklusteed ja tänavavalgustus puuduvad. 

Kadastiku tänavat ääristavad kinnistud on äri ja tootmise sihtsotstarbega. Ala asub hästi välja arendatud Nakro tööstuspargi naabruses, kus on praeguseks hetkeks tegutsemas enam kui 22 ettevõtet, kes on loonud rohkem kui 600 töökohta.

Projekti üldine eesmärk on muuta piirkond konkurentsivõimelisemaks, kaotades kitsaskohad ettevõtlusele olulise infrastruktuuri parendamise läbi, mille tulemusena paraneb ettevõtete ligipääs nende kruntidele, väheneb aja- ja sõidukite remondikulu, suureneb liiklusohutus ning luuakse eeldused uute ettevõtete siirdumiseks piirkonda ja seeläbi majanduselu arendamiseks.

Projekti tulemiks on tööstuspargi ja tööstusala juurdepääsutee - Kadastiku tänava (ja selle ristumiskoha Elektrijaama teega) - rekonstrueerimine: katete uuendamine, kergliiklustee ja tänavavalgustuse rajamine kogupikkusega 2,4 km pikkusel lõigul.

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785