12. mai 2010
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Sooman: jah-sõna eurole päästab meid kollapsist

Pindi Kinnisvara juhatuse liige Peep Sooman ei usu, et eurootsus toob tohutu investorite sissevoolu Eestisse, ehkki üldine usaldusväärsus tema sõnul kindlasti kasvab.

"Siiani väldanud positiivsed arengud kinnisvaraturul juba kätkesid endas eurooptimismi. Vaevalt, et tänasest algab valimatu rabamine ning üüratu investorite sissevool Eestisse, kuid turgu elavdab eurootsus mõnevõrra kindlasti," rääkis Sooman.

"Pigem võib kergendustundega küsida, mis oleks juhtunud siis, kui me oleksime saanud eitava vastuse? Ilmselt oleksid negatiivsed tagajärjed sel juhul olnud palju kaugemaleulatuvad kui praeguse jah-otsusega kaasnevad positiivsed mõjud," arutles ta ning lisas, et tänane mõõdukas euro käibelevõtust tingitud optimism oli juba turule sisse kodeeritud.

"Täiesti võimalik, et negatiivse stsenaariumi korral oleks aset leidnud uus kollaps. Vähemalt see jääb nüüd ära," nentis ta.

Soomani hinnangul suureneb kindlasti suureneb Eesti üldine usaldusväärsus, mis praeguses heitlikus maailma majandusruumis polegi väheoluline. Ta usub, et eelkõige eelkõige suureneb Skandinaavia välisinvestorite huvi Eesti kinnisvaraturu vastu.

"Aga kas sellest ka hinnad tõusevad? Pigem veel mitte. Siseriiklikud probleemid on siiski veel liiga suured, et need ühe otsuse valguses kohe kaoks," sõnas Sooman.

Jaga lugu
Ehitusuudised.ee toetajad:
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785